SON DAKİKA HABERİ: Trendyol Süper Lig'in 14. haftasında lider Galatasaray ligin formda takımlarından Eyüpspor'u ağırladı. Tempolu ve tartışmalı kararların olduğu maç Barış Alper - Sallai ve Emre Akbaba - Ampem'in attığı karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi. Maçın en çok konuşulan ism ise Eyüpspor kalecisi Berke Özer oldu. Öte yandan Arda Turan, Okan Buruk'un maç sonunda yaptığı açıklamalara karşılık flaş bir cevap verdi.
Trendyol Süper Lig'in lideri Galatasaray dün evinde ligin formda takımı Eyüpspor'u ağırladı.
Tempolu ve net pozisyonların kaçtığı karşılaşma karşılıklı gollerle 2-2 sona erdi ve Cimbom zirve yarışında kritik bir puan kaybı yaşadı.
Maçta daha üstün taraf olan fakat direkleri ve kaleci Berke Özer'i geçemeyen Galatasaray'ın gollerini Barış Alper ve Roland Sallai atarken, Eyüpspor'un gollerini ise Emre Akbaba ve Ampem kaydetti.
MAÇIN KAHRAMANI BERKE ÖZER OLDU
Maça damga vuran isim ise yaptığı 12 kurtarışla Eyüpspor kalecisi Berke Özer oldu. 24 yaşındaki kaleci, dün G.Saray karşısında iki gol yese de farkı önleyen isimdi.
Bundan önceki rekor, yine bir G.Saray maçında Alanyaspor eldiveni Ertuğrul Taşkıran'daydı (8).
Kariyerine Altınordu'da başlayan, ardından da F.Bahçe'nin kadrosuna katılan oyuncu, burada bekleneni veremeyince Westerlo, Portimonense, Ümraniye formaları giydi ancak Eyüpspor'da kendini buldu.
Berke Özer yaptığı kurtarışlarıyla takımın 1 puan almasında büyük rol oynadı ve gecenin en çok konuşulan ismi olmayı başardı.
Türkiye'nin en büyük takımlarından birine karşı oynadıklarını ifade eden Berke Özer, "Buradan puan alabilmek kolay değil. Hafta başındaki spekülasyonlara güzel cevap verdik. Burada hepimiz bu kulübün başarısı için mücadele ediyoruz. Bugün bunu tüm Türkiye'ye gösterdiğimiz için çok mutluyuz." diye konuştu.
ARDA TURAN'DAN OKAN BURUK'A CEVAP!
Bu sezon takımı Eyüpspor ile dikkat çeken bir performans ortaya genç hoca Arda Turan, maç sonunda teknik direktör Okan Buruk'un açıklamalarına yanıt verdi.
Maçın ardından basın mensuplerı Arda Turan'a Okan Buruk'un 'Rakibimizin bugün iyi niyetli olduğunu düşünmüyorum. Birçok oyuncu yerde yattı yani herhalde yerde yatmayan oyuncu yoktu' açıklamaları soruldu.
"OYUNCULARIMI BAŞINI EĞDİRMEM, OKAN ABİ İYİ DEMEMİŞ"
Arda Turan'ın yanıtı şöyle oldu: "Okan abi öyle dediyse vardır bir bildiği, doğrudur. Oyuncular böyle buralarda böyle sıkıntılar yaşayabilirler. Biz ama Okan abinin Galatasaray tarihi için, Galatasaray camiası için en büyük hocalardan biri olduğunu... Onunla gurur duyuyoruz."
"Biz de oralardan çıkmış biri olarak elimizden gelen en iyi niyeti sağlamaya çalıştık. 6 dakika da uzatma vardı. Galatasaraylıyım ama oyuncularımın da başını eğdirmem. Okan abi iyi dememiş" yanıtını verdi.
ARDA TURAN, G.SARAY'A BİR İLKİ YAŞATTI
Arda Turan, Okan Buruk'un göreve başladığı 2022/23'ten bu yana Süper Lig'e o sezon yükselen bir takımın başında Galatasaray'dan puan alan ilk teknik direktör oldu.
Galatasaray, Okan Buruk'un göreve geldiği 2022/23 sezonundan bu yana en yüksek beklenen gol değeri yakaladığı iki Süper Lig maçını da kazanamadı.
4.35 xG vs Eyüpspor (2-2)
4.24 xG vs Fatih Karagümrük (3-3)