Real Madrid'de forma giyen milli futbolcu Arda Güler, Carlo Ancelotti'nin ayrılmasıyla birlikte kendini yeniden buldu.
Eflatun-beyazlılarda göreve Xabi Alonso'nun gelmesiyle daha fazla süre alan Arda Güler, etkili performansını sürdürdü.
FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nda da 6 maçta 423 dakika süre bulan milli yetenek, 1 gol 2 asistle alkış aldı.
Real Madrid'de ilk 11 adayları arasında önemli bir yere sahip olan Arda Güler, İspanyol devindeki üçüncü sezonunda yeni bir sayfa açmak istiyor.
ARDA GÜLER, ALONSO'YU ETKİLEDİ
İspanyol basınından Marca'nın haberine göre; teknik direktör Carlo Ancelotti döneminde düzensiz süre alan Arda Güler, Kulüpler Dünya Kupası'ndaki performansıyla İspanyol teknik adamı etkiledi.
PERFORMANSI GEÇER NOT ALDI
Alonso'nun genç yıldızı savunmanın önünde yaratıcı bir orta saha olarak denediğine değinilirken, Arda'nın ortaya koyduğu performanstan da bir hayli memnun kaldığı ifade edildi.
Haberde, Arda Güler'in orta sahada yaratıcı bir oyuncu olarak, arkasında üç stoper bulunan bir dizilişte oynadığına yer verilirken, bu fikrin rakip kaleye daha yakın pozisyonlarda oynamaya alışkın olan Arda için cesur bir hamle olduğuna vurgu yapıldı.
"DENEY BAŞARILI OLDU"
Alonso'nun Arda'nın oyun görüşü, top kontrolü ve ara paslarındaki yeteneğini kullanmak, ama aynı zamanda oyun taktikleri ve savunma yönünde de ondan yüksek derecede katkı beklediği bu deneyinde son derece başarılı olduğu belirtildi.