Trend
Trend Galeri Trend Yaşam 50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Yaklaşık yarım asırdır pişmekte olan bir çorbayı denemeye cesaret eder miydiniz? Seyahat blog yazarı Daniel Pinto bunu yaptı ve şaşırtıcı kararını paylaştı. İşte 50 yıldır aralıksız pişen çorba hakkındaki o ilginç gerçekler…

Giriş Tarihi: 01.12.2024 11:18 Güncelleme Tarihi: 01.12.2024 11:24
PAYLAŞ
50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Seyahat blog yazarı Daniel Pinto, Tayland'ı ziyaret ederek Bangkok'un ünlü restoranında 'hiç bitmeyen' lezzetleri tattı.

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Tayland'ın Bangkok şehrini ziyaret etti ve 1970'lerden beri sürekli bir pişirme sürecinin devam ettiği şehrin ünlü restoranını ziyaret etti. Aile işletmesi lokantanın dev wok'unun görüntülerini kaydettikten sonra Daniel, şu açıklamayı yaptı : "Bu çorba neredeyse 50 yıldır pişiriliyor. Yaklaşık 50 yıl önce yapılan aynı erişte çorbasını 1976'dan beri satıyor."

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Devam etti: "Sadece aynı tarif değil, aynı çorba. Temel olarak, başladıklarından beri pişirmeyi hiç bırakmadılar. Sadece malzemeleri ekledikçe ekliyorlar, böylece hiç bitmiyor."

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Restoranın içine girerken Daniel, övgülerini sıralayan bir duvarı gösterdi; bu övgüler arasında etkileyici bir şekilde 2018 ve 2019'da verilen Michelin önerileri de vardı. "Bu kadar çok ödül kazandıklarını düşünürsek, aslında oldukça mütevazı bir yer."

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Gerçekten de, Daniel'in ziyareti sırasında restoranın masalarında oturan çok az sayıda müşteri görülebiliyordu. "Bir saattir buradaydım ve tek bir turist bile görmedim," dedi Daniel bir kase dana suyuna dalmaya hazırlanırken.

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Daniel şunları ekledi: "Yerel olarak Nua Toon olarak bilinir ve oldukça taze malzemelerden, lezzetli yavaş pişirilmiş sığır etinden ve balık köftesinden yapılır."

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

"Aslında biraz gergindim ama hiçbir şey olmadı."

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Daniel, çorbanın çok lezzetli olduğunu da sözlerine ekledi.

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Bu restoran, birçok kişi tarafından Tayland'ın ulusal yemeği olarak adlandırılıyor.

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Sosyal medyada bir kullanıcı "Tencere asla yıkanmıyor mu?" diye sordu.

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Ancak pişirme yöntemini destekleyen bir kişi şöyle açıkladı: "Sürekli pişiyor, bu yüzden muhtemelen tüketilmesi en güvenli çorba."

50 yıldır pişen çorba! Tadına bakan tekrar yemek istiyor: Sırrı ise…

Ve bir diğeri ekledi: "Bu, ailelerin yıllar önce yaptığı şeydi, Viktorya döneminde hiç bitmeyen bir güveçleri vardı (sürekli güveç olarak bilinirdi), bu sadece kaynatılır ve yendikçe yeni malzemeler eklenirdi."

  • Yaşam Haberleri
  • Veri Politikası
  • Gündem Haberleri
  • Rüya Tabirleri
  • Haberler
  • Son Dakika Haberler
  • Namaz Vakitleri
  • Bilmeceler
  • Yayın Akışı
  • Türkiye Haritası
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. Gözleri KaraDeniz
    5. Aşk ve Gözyaşı
    6. Aynadaki Yabancı
    7. Can Borcu
    8. Kuruluş Orhan
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın