Buzdolabı, doğru besinlerin içerisine yerleştirilmesi sonucu besinlerin tazeliğini koruma konusunda etkili olacaktır. İçerisinde saklanmaması gereken besinleri buzdolabında saklamak ise onların tazeliğini bozabilir. İşte detaylar…
BU BESİNLERİ BUZDOLABINDA SAKLAMAYIN
Konu ile ilgili önemli açıklamalar yapan profesör Amparo Gamero, dört yaygın besinin neden buzdolabında saklanmaması gerektiğinden bahsetti.
SARIMSAK
Doğal antibiyotik olarak bilinen sarımsak buzdolabında saklanmamalıdır. Bunun nedeni ise, soğanlar, soğuk bir alanda bırakıldığında yumuşar ve küflenebilir.
EKMEK
Prof. Gamero, ifadelerine göre buzdolabının içinde asla saklanmaması gereken bir diğer besin ise ekmektir.
ÇİKOLATA
Birçok kişi için oldukça şaşırtıcı olsa da Prof. Gamero, buzdolabında çikolata saklanmasını doğru bulmuyor.
Bu durumunun nedeni ise soğuğun, çikolatanın yumuşak ve kremamsılığını etkileyebileceğini ifade etti.
Ani sıcaklık değişimlerinin çikolatanın dokusunu değiştirebileceğini ifade eden profesör, doğrudan ışık almayan ve çok soğuk olmayan yerlerde saklanması gerektiğini sözlerine ekledi.