Trend
  • facebook-logo
  • Nsosyal logo
  • instagram-logo
Trend Galeri Trend Yaşam CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

CHP, taciz ve tecavüz iddiaları söz konusu olduğunda bile faillere adeta kalkan olmayı tercih etti. Sözde kadın hakları savunucuları, CHP'li belediye başkanı Hasbi Dede'nin tacizine uğradıktan sonra şüpheli kazada hayatını kaybeden 16 yaşındaki Tuana'ya bile sağır ve dilsiz kaldı.

Kerim CENGİL
Özgür ÖZDEMİR
Giriş Tarihi: 03.04.2026 06:57 Güncelleme Tarihi: 03.04.2026 07:03
CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

Yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarına, "kumpas", "siyasi şantaj" diyerek algı yürüten CHP, taciz ve tecavüz iddiaları sözkonusu olduğunda bile faillere adeta kalkan olmayı tercih etti. Sözde kadın hakları için eylem üstüne eylem düzenleyen CHP'li vekil ve partili kadınların ise mağdur yerine faillere destek olması dikkat çekti.

CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

TACİZCİYİ KORUDULAR

Giresun'un Görele ilçesinde CHP'li Belediye Başkanı Hasbi Dede Whatsapp üzerinden, annesi parti teşkilatında çalışan 16 yaşındaki Elif Tuana Torun'u taciz ettiği gerekçesiyle gözaltına alınmış, ilk etapta adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

Görevden alınan ve tutuksuz yargılaması süren Dede'ye ilk destek ise CHP Giresun Milletvekili Elvan Işık Gezmiş ve gençlik kollarından geldi. Gezmiş, Tuana'nın ölümünde suspus kalırken, adliyeye giderek CHP'li Hasbi Dede'ye destek oldu.

Bir diğer skandal destek de CHP'li Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın adının karıştığı rüşvet soruşturması kapsamında yaşandı. Yalım, hakkında yürütülen yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında aranırken, otel odasında sevgilisi ile yakalanmıştı. Yalım'ın, diğer sevgilisini de belediyede işe aldırdığı, işe gitmemesine rağmen maaş bağladığı ortaya çıkmıştı.

Görseldeki: Elvan Işık Gezmiş

CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

METHİYELER DÜZDÜ

CHP'nin Kadın Kolları Başkanı ve Osmaniye milletvekili Asu Kaya yaşananlara tepki göstermesi beklenirken Yalım'a destek verdi. Kaya, Yalım'a sahip çıkıp, "Tek amacı Uşak'a hizmet etmek. Çalışkanlığıyla bildiğimiz, özveriyle çalışan, tek amacı Uşak'a hizmet etmek olan belediye başkanımız gözaltına alındı" diyerek methiyeler düzdü.

Görseldeki: Asu Kaya

CHP'NİN ASLANLARI KEDİ OLDU

CHP'de kadın vekiller, partideki skandallara sessiz kaldı. Genel Sekreter Selin Sayek Böke ve 6 kadın genel başkan yardımcısı açıklama yapmazken, 28 kadın milletvekili de sessizliğini sürdürdü. Adana'da konuşan Kadın Kolları Başkanı Asu Kaya ise günler sonra cılız bir tepki ile mağdurun yanında olduklarını belirtti.

CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

NEDEN SESİNİZ ÇIKMIYOR?

Kadın haklarını savunma söylemleriyle sık sık gündeme gelen CHP'nin, Tuana'nın ölümü karşısında bir açıklama yapmaması tepkiyle karşılandı.

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı Aksoy: Ortada mağdur edilmiş kadınlar varken, onların derdi o mağduriyete neden olmuş belediye başkanı. Üstelik her şey 'tüm çıplaklığıyla' ortadayken... Sizin sözde kadın savunuculuğunuz yerin dibine batsın.

CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

AK Parti Giresun İl Kadın Kolları Başkanı Av. Fatmanur Çakır Öztürk: Tacizle başlayan ve ardından şaibeli bir trafik kazasıyla sonuçlanan bu acı olayda hayatını kaybeden genç kızımızın durumu, her şeyden önce insani bir hassasiyetle ele alınmalıydı. Yaşananlar, en başta bir anne ve bir kadın olarak hepimizin yüreğini dağlamıştır.

AK Parti Görele Kadın Kolları Başkanı Derya Kol: Küçük bir kızımızın böyle bir olaydan sonra şüpheli bir kazada hayatını kaybetmesini bir anne olarak içimize sığdıramıyoruz.

CHP’li kadınlar Tuana’ya sağır kaldı: Sözde kadın hakları savunucuları faillere kalkan olmayı tercih etti!

AK Parti Grup Başkanvekili ve Ankara Milletvekili Leyla Şahin Usta: CHP'liler kör, sağır ve dilsiz rolü oynuyor. Yeri geldiğinde kadın haklarının en büyük savunucusu olduklarını iddia edenler, taciz mağduru genç kızın ölümüne ilişkin tek bir cümle bir sarf edemedi.

  • Yaşam Haberleri
  • Veri Politikası
  • Gündem Haberleri
  • Rüya Tabirleri
  • Haberler
  • Son Dakika Haberler
  • Namaz Vakitleri
  • Bilmeceler
  • Yayın Akışı
  • Türkiye Haritası
  • Gizlilik Bildirimi
  • Künye
  • E-Gazete
  • Arşiv
  • RSS
  • Haber
    1. Gündem
    2. Dünya
    3. Son Dakika
    4. Yerel Haberler
    5. Tüm Manşetler
    6. Zaman Tüneli
    7. Ansiklopedi
  • Spor
    1. Ziraat Türkiye Kupası
    2. Futbol
    3. Spor Toto Süper Lig
    4. Şampiyonlar Ligi
    5. UEFA Avrupa Ligi
    6. Milli Takım
    7. Canlı Skor
    8. Basketbol
    9. Voleybol
    10. Tüm Sporlar
    11. Transfer
    12. Spor Magazin
  • Ekonomi
    1. Güncel Piyasalar
    2. Canlı Borsa
    3. Altın Fiyatları
    4. Dolar Kuru
    5. Euro Kuru
    6. Emlak
    7. Sarı Sayfalar
    8. Gazete İlanlar
  • Resmi İlanlar
  • Sigorta
  • Finans
    1. Borsa
    2. Döviz
    3. Altın
    4. Kripto Para
    5. Tahvil-Bono
  • Apara
  • Tarım
  • Hayatın İçinden
    1. Yaşam
    2. Teknoloji
    3. Turizm
    4. Memur
    5. Kadın
    6. Güzellik
    7. Moda
    8. Otomobil
    9. Eğitim
    10. Namaz Vakitleri
    11. Hava Durumu
    12. Yemek Tarifleri
    13. Rüya Tabirleri
    14. Erkek & Kız İsimleri
    15. Ramazan
    16. Yol Durumu
  • Eğlence
    1. Günaydın Magazin
    2. Kültür Sanat
    3. Medya
    4. Astroloji
    5. Oyun
    6. Televizyon
    7. Güzel Sözler
    8. Şans Oyunları
    9. Bulmaca
  • Multimedya
    1. Galeri
    2. Sabah TV
    3. Diziler
    4. ABİ
    5. Kuruluş Orhan
    6. Aynı Yağmur Altında
  • Ekler Bölgeler
    1. Ekler
    2. Cumartesi
    3. Pazar
    4. Günaydın
    5. Kitap
    6. Ankara Başkent
    7. Yerel Haberler
    8. Sabah Türkiye
  • Yazarlar
    1. Sabah
    2. Spor
    3. Günaydın
    4. Perspektif
    5. Cumartesi
    6. Pazar
    7. Bölgeler
    8. Tüm Yazarlar
    9. Çizerler
    10. SİZİNKİLER
    11. PİJAMA AİLESİ
    12. HAYATA DAİR
  • Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası Ziraat Türkiye Kupası
  • A Haber Canlı Yayın AHaber Canlı İzle
  • APara Canlı Yayın APara Canlı İzle
  • Aspor Canlı Yayın Aspor Canlı İzle
  • Atv Canlı Yayın Atv Canlı İzle
  • A2 Canlı Yayın A2 Canlı İzle
  • Vavtv Canlı Yayın Vav TV Canlı İzle
  • Üyelik İşlemleri Üyelik İşlemleri
    1. Üye Girişi
    2. Üye Ol
    3. Çıkış
    4. Bildirimleri Aç / Kapat
  • Künye / İletişim
  • Bize Ulaşın