Devlet Su İşleri'nin 1.389 işçi alımı için gerçekleştirilen kura çekimi tamamlandı. Noter huzurunda yapılan çekiliş, binlerce adayın heyecanını doruğa taşıdı. Şimdi sırada asil ve yedek listelerin açıklanması var. Kura sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar, işe alım sürecindeki bir sonraki adımlarını planlamaya başlayabilecek.
Devlet Su İşleri'nin Türkiye genelinde yürüttüğü 1.389 işçi alımı sürecinde kura çekimi sona erdi. Noter huzurunda gerçekleştirilen çekiliş, binlerce adayın işe yerleşme umutlarını belirleyecek sonuçları şekillendirdi. Kura sonuçları, resmi duyurular aracılığıyla ilan edilecek ve adaylar yayımlanacak tarihleri büyük bir dikkatle takip ediyor.
Devlet Su İşleri'nin işçi alımı kura çekimi, 2 Mart Pazartesi günü sabah saat 10:00'da DSİ 11. Bölge Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirildi. Noter gözetiminde yapılan çekiliş, adaylar tarafından heyecanla takip edildi.
DSİ KADRO BRANŞ DAĞILIMI
DSİ Genel Müdürlüğünde istihdam edilecek personellerin 1305'i noter kurası ile, 84'ü ise sınav ile alınacak.
Noter kurası ile alınacak 1305 işçinin branş dağılımı:
210 usta yardımcısı
154 aşçı yardımcısı
154 şoför
140 düz işçi
116 bakımcı-yağcı
105 sürveyan
69 sondaj işçisi
66 treyler operatör yardımcısı
64 laborant yardımcısı
59 teknisyen
58 topoğraf
44 bekçi,
19 su dağıtım teknisyeni
15 akaryakıtçı
13 hidrolog yardımcısı
7 jeofizik teknisyeni
5 alet operatörü
2 teknik ressam
2 pompaj istasyonu operatörü
1 döşemeci yardımcısı
1 fotoğrafçı
1 kompresör operatörü
Yazılı, sözlü ve uygulama sınavı ile alınacaklar:
84 operatör
Doğrudan Noter Kurası (sınava tabi tutulmaksızın) ile atanacaklara ilişkin liste, sınava dahil edilecek adaylara ilişkin liste 09.03.2026 tarihinde DSİ 11.Bölge Müdürlüğü internet sitesinde ilan edilecektir.
Adaylar, kura sonuçlarını ve mülakata/belge teslimine hak kazanan isim listelerini DSİ 11. Bölge Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi olan bolge11.dsi.gov.tr adresi üzerinden takip edebilecekler.
Ayrıca her aday, başvuru yaptığı ilin bağlı olduğu bölge müdürlüğünün duyurular kısmından da kendi durumunu kontrol edebilecek. Sonuçlar için adaylara ayrıca yazılı bir tebligat yapılmayacağı, internet sitesindeki duyurunun tebliğ mahiyetinde olduğu hatırlatıldı.