Üniversite öğrencisi Fırat Baraj, ailesini görmek için gittiği Mardin'de silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybetti. Bugün Fırat'ın doğum günü. Yaşasaydı 24 yaşına girecekti. SABAH'a konuşan acılı kardeş Dicle Fırat, faillerin halen firari olmasına tepki gösterdi. Şüphelilerin bulunmamasından dolayı Fırat'ın mezarına mahcup bir şekilde gittiklerini söyleyen Dicle Fırat, "Bugün ona verebileceğimiz en büyük hediye katillerinin bulunması ve adalete teslim edilmesi olurdu" dedi.
Olay, 22 Aralık 2025 tarihinde Artuklu ilçesinde meydana geldi. İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Hukuk Fakültesi öğrencisi Fırat Baraj'ın İstanbul'dan memleketi Mardin'e geldiğini duyan kuzenleri, iddiaya göre konuşmak için Fırat'ı Ravza Caddesi üzerine çağırdı. Fakat 23 yaşındaki genç, buluşma noktasına varmadan silahlı saldırıya uğrayarak, hayatını kaybetti.
Olayın ardından başlatılan soruşturma kapsamında faillerin yakalanmasına yönelik çalışmalar sürerken, Fırat Baraj'ın ailesinin adalet arayışı da devam ediyor. Bugün ise Fırat'ın doğum günü. Yaşasaydı 24 yaşına girecekti. Fırat'ın kardeşi Dicle Baraj, ağabeyinin doğum gününde yaşadıkları acıyı ve 8 aydır süren adalet bekleyişini SABAH'a anlattı.
"ABİMİN DOĞUM GÜNÜNDE KATİLLERİ HALA DIŞARIDA"
Şüphelilerden sadece Y.O.B.'nin tutuklanmasına tepki gösteren acılı kardeş, "Failler halen yakalanamadı. Asıl katil ve ona yardım yataklık yapanlar firari. Abimin hayalleri ve umutları yarım bırakıldı. Bir hiç uğruna hayatı elinden alındı. Bugün doğum günü olması sebebiyle abimin mezarını ziyaret ettik. Açıkçası şüphelilerin bulunamamasından dolayı mezarına çok buruk ve mahcup gittik." şeklinde konuştu.
"ETTEN DUVAR ÖRÜP KATİLLERİ KAÇIRDILAR"
Dicle Baraj, yaklaşık 15 gün önce soruşturmayla ilgili yeni bir görüntüye ulaştıklarını da anlattı. Söz konusu görüntülerde, Fırat'ın hayatını kaybettiği saatlerde şüphelilerin olayın gerçekleştiği sokaktan kaçtığının görüldüğünü belirten Baraj, "Biz hastanede abimin öldüğü haberini alırken onlar olayın gerçekleştiği sokaktan kaçmışlar. Kaçtıkları yer öz amcalarının evi. Katil, eşi, çocukları, kardeşinin çocukları, annesi, babası, kısacası bütün aile orada bir etten duvar örüp katilleri oradan kaçırmışlar." dedi.
"EN BÜYÜK HEDİYE KATİLLERİN YAKALANMASI OLURDU"
Fırat'ın doğum gününde aile olarak en büyük dileklerinin faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi olduğunu belirten Dicle Baraj, "Biz şu anda abimin doğum gününü kutlayamıyoruz. Ona bir pasta alamıyoruz, birlikte oturup doğum gününü kutlayamıyoruz. Ama bugün ona verebileceğimiz bir hediye olsaydı, bu kesinlikle katillerinin bulunması ve adalete teslim edilmesi olurdu. Maalesef bugün onu da yapamadık. Çünkü onu bizden ayıranlar şu an hâlâ dışarıda. Belki aileleriyle görüşüyorlar, çocuklarıyla konuşuyorlar, hayatlarına kaldıkları yerden devam ediyorlar. Onlar için hayat devam ediyor ama bizim hayatımız yarım kaldı. Abimin hayatı yarım kaldı." ifadelerini kullandı.