Milli Eğitim camiası, 10 bin öğretmen atamasının detaylarını merakla bekliyor. Bakan Yusuf Tekin, MEB Akademi Giriş Sınavı sonuçlarına göre başarılı olan adayların, Milli Eğitim Akademisi'nde alacakları hazırlık eğitimlerini tamamlamalarının ardından atama işlemlerinin hızlı bir şekilde yapılacağını açıkladı. Atama sürecinin gecikmeye uğramadan ilerleyeceğini vurgulayan Tekin, sürecin şeffaf ve planlı bir şekilde yürütüleceğini belirtti.
Öğretmen adaylarının heyecanla beklediği 10 bin kişilik atama sürecinde yeni açıklamalar geldi. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, MEB Akademi Giriş Sınavı sonuçlarına göre yerleştirilen adayların, Milli Eğitim Akademisi'nde alacakları hazırlık eğitimlerini tamamlamalarının ardından atamalarının gerçekleştirileceğini duyurdu.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2026 yılında gerçekleştirilecek 10 bin öğretmen alımıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Tekin, akademi eğitimini tamamlayan adayların atama sürecinin eğitimin hemen ardından başlayacağını belirterek, "Her yıl düzenli olarak atama yapacağız. Her yıl yeni öğretmen alımı olacak" dedi.
Millî Eğitim Akademisi tarafından hazırlık eğitimine kabul edilen öğretmen adayları için kayıt kılavuzu yayımlandı. Kesin kayıt hakkı kazanan adaylar, 23 Mart 2026 tarihinde pbs.meb.gov.tr/sonuc adresinden ilan edilecek.
Kesin kaydı hak eden adaylar, eğitim ve uygulama merkezlerine kayıt takviminde belirtilen tarihlerde, kılavuzda yer alan belgelerle şahsen başvuru yapacak. Şahsen kayıt yaptırmasına engel olan adaylar, noter onaylı vekâlet yoluyla işlemlerini tamamlayabilecek.
Başvuru formundaki bilgiler ve ibraz edilen belgeler, kayıt kabul komisyonları tarafından titizlikle incelenecek. Belgeleri eksiksiz olan adayların kayıtları tamamlanacak, eksik belgeye sahip olanların kayıtları ise geçersiz sayılacak.
Kesin kayıt ilanı: 23 Mart 2026
Kayıt başvuruları: 25 Mart – 3 Nisan 2026, saat 17.00
Yedek adayların ilanı: 7 Nisan 2026
Yedek kayıtları: 8 – 10 Nisan 2026, saat 17.00
Hazırlık eğitiminin başlangıcı: 13 Nisan 2026
Hazırlık eğitimine kayıt işlemleri tamamlandıktan sonra başlanacak ve adaylar, eğitim süresi boyunca atamaya hazır hale getirilecek.