Yemeklere lezzet katan soğanı doğrama şekliniz yemeğin tadını etkileyebilir! İşte şeften soğan doğrama ile ilgili tüm püf noktalar…
"KESMEDEN ÖNCE AROMATİK DEĞİLDİR"
Şef Jayraj Chandani, soğanlar ile ilgili dikkat çeken durumun kesmeden önce neredeyse hiç aromatik olmaması ve lezzetini kesme şekline bağlı olduğunu söyledi.
Şefin ifadelerine göre, soğanın aroma ve lezzetinin içerisindeki enzim ve amino asitlerin arasındaki reaksiyondan geliyor.
BU ŞEKİLDE DOĞRAMAK ÇOK DAHA LEZZETLİ YAPIYOR
Şef Handani'ye göre ise, bir soğanın hücre duvarı kökünden uç kısmına kadar uzanır.
Bu nedenle çapraz bir şekilde kesildiğinde, uzunlamasına kesilmesine kıyasla daha fazla hücre duvarı yırtılır.
Şef, özellikle salata yaparken uzunlamasına dilimlenmiş soğanın çok daha iyi bir seçenek olabileceğini anlattı.