Tarımda kimyasal ilaç kullanımını tamamen bitirecek ve ürün kalitesini zirveye çıkaracak devrim niteliğindeki proje resmen hayata geçirildi. Hem doğayı koruyan hem de cep telefonuna gelen anlık uyarılarla zararlıları yok eden bu yeni sistem, tarımda yeni bir dönemin kapısını araladı.
Samsun'un Bafra ilçesinde sürdürülebilir tarımı desteklemek ve kimyasal pestisit kullanımının önüne geçmek amacıyla "Doğada Denge Üründe Kalite Projesi" kapsamında biyolojik mücadele başlatıldı.
Uluslararası çevre fonları ve küresel destekçilerin de yakından takip ettiği projede, zararlı böcekleri doğal yollarla baskı altına almak için tarım arazilerine binlerce uğur böceği salındı.
DOĞAYA UĞUR BÖCEĞİ ORDUSU SALINDI!
Özellikle kadın çiftçilerin öncülük ettiği bu çevreci hareket sayesinde elma ve çilek bahçelerinde ilaçsız, tamamen sağlıklı tarım uygulamalarına geçiş yapıldı.