Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı TCG Kemalreis ve TCG Işın gemisi, Cumhuriyet'in 103. yılı kutlamaları kapsamında vatandaşların ziyaretine açıldı.
Cumhuriyet'in 103'üncü yıldönümü kutlamaları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığına bağlı 29 gemi ziyarete açıldı. İstanbul'da ise Dolmabahçe Sarayı açıklarına demirleyen TCG Kemalreis fırkateyni saat 10.00 itibariyle ziyaret edilmeye başladı. Beşiktaş Deniz Müzesi önünden kalkan teknelerle gemiye çıkan İstanbullular, fırkateyni gezerek görevlilerden bilgi aldı. Dolmabahçe Sarayı, TCG Kemalreis fırkateyni ve Türk bayraklarıyla donatılmış teknelerin İstanbul Boğazı'ndan geçişi dronla havadan görüntülendi.
'TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZİN DAHA KUVVETLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK'
TGC Kemalreis'i ziyaret edenlerden Ahmet Yaşar, "Gemiyi gördük, gurur duyduk. Devletimizin büyüklüğünü, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin (TSK) daha kuvvetli olduğunu gördük. İçimizden gelen sevgiyle, daha büyük bir coşkuyla geldik. Cumhuriyet Bayramı'mızı kutlamak için burada bulunuyoruz ve komutanlarımızla gurur duyduk. Güzel anlattılar, gemiyi tanıttılar. Türkiye'nin gücünü, nasıl kuvvetli olacağımızı, ne yapacağımızı bize bildirdiler" dedi.
'DENİZLERE HAKİM OLMAK ŞART'
Hüseyin Köksal, "Çok hoşuma gitti. Heybetli gördüm, iyi buldum. Helikopter pisti de var. Zaten her savaş gemisinde helikopter pisti yok ama bunda var. Daha önce de birkaç savaş gemisi görmüştüm. Donanımlı olduğunu gördüm. Yapılması, üretilmesi, geliştirilmesi lazım. Donanımlarının çok modernize edilmesi lazım. Bence bunlar gerekli. Denizlere hakim olmak şart bu kaçınılmaz" diye konuştu.
TCG IŞIN TEKİRDAĞ'DA ZİYARETE AÇILDI!
Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma gemisi TCG Işın, Tekirdağ'da ziyarete açıldı.
Tekirdağ'da, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na bağlı arama kurtarma gemisi TCG Işın gemisi, demirlediği limanda vatandaşların ziyaretine açıldı.
Sabah saatlerinde başlayan ziyarete, vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Gemiyi gezmek için limana gelenler uzun kuyruklar oluşturdu. Sırayla gemiye alınanlara, mürettebat tarafından gemi hakkında bilgiler verildi.