Mutfakların ve yemeklerin gözdesi olan tereyağını buzdolabında saklamayı tercih edenlerden misiniz? Eğer cevabınız evet ise, bir kere daha düşünmenizde fayda var. Bu alışkanlığa dair bazı uyarılarda bulunan gıda uzmanları, tereyağını doğru şekilde nerede ve nasıl saklamamız gerektiğinden bahsetti.
Yıllardır büyüklerimizin, yılların verdiği alışkanlık ile tereyağını buzdolabında sakladığını gördük. Ancak gıda uzmanları, tereyağını buzdolabında saklanmaması gerektiği konusunda uyarılarda bulundu.
Uzmanlar, tereyağının uygun koşullarda ve kapalı bir kap içerisinde tutulduğu sürece, oda sıcaklığında tazeliğini koruyabileceğinden bahsetti.
Tereyağı, sahip olduğu düşük nem ve çok az miktardaki protein-karbonhidrat içeriği nedeniyle, diğer süt ürünleri kadar bakteri ve küf için cazip bir ortam haline gelmez.
Bu nedenle mutlaka kapaklı bir tereyağı kabında saklanmasını önerdi. Ayrıca güneş alan yerler veya fırın gibi sıcak noktalar da tereyağı saklamak için doğru bir yer olmaz.
BASİT SAKLAMA YÖNTEMİ İLE TAZELİĞİNİ KORUYUN
Bir diğer yandan tereyağını soğuk ortamda saklamak isteyenler için ise tuzlu tereyağının buzdolabında bir-iki ay, dondurucuda ise dokuz aya kadar dayanabileceğinden bahsetti.
Ancak soğukta bekleyen tereyağının fazla sertleşmesi, birçok kişinin ihtiyacından fazla kesmesine veya tezgahta beklerken erimesine neden oluyor.