Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Yılmaz Özdil'e yazı önerisi

Tarih: 5 Nisan 2000... Yer: Taksim Meydanı... Kevin Spelight ve Christopher John Loftus adlarında iki Leeds taraftarı bıçaklanarak öldürüldü. TV'ye yansıyan görüntülerde; bu bıçaklanan iki insana suni teneffüs yapmak isteyenlerin üstüne bile sandalyeler fırlatılıyordu. Bu iki taraftarın suçu, GS-Leeds United maçını izlemek için İngiltere'den İstanbul'a gelmeleriydi. Sadece bu! Star Gazetesi bu olayı, maç sonucuyla birlikte manşetten gördü. İki fotoğraf kullanılmıştı. Yerden yatan İngiliz taraftarının fotoğrafının üzerinde; "Sokakta böyle", takımının yediği gole üzülen İngiliz futbolcusunu gösteren fotoğrafın üzerinde ise; "Sahada böyle" yazıyordu. Haber metninde ise şu ifadelere yer verilmişti: "Holiganların sokakta da, sahada da ağzını burnunu kırdık..." "Biz Türkler, Avrupalı rakiplerimizi çiçeklerle karşılar, alkışlarla uğurlarız... Ama sizi suratınıza TÜKÜREREK gönderiyoruz! Two... Two... Two... İngiltere'ye kadar yolunuz var!" "Leeds'li futbolculara Ali Sami Yen'in çimlerinde cenaze namazı kıldırdılar. Hem de two rekat... " Sıkı durun, haberin başlığı ise "Two size"... Ayrıntı vermeme gerek var mı? 'Two', tükürük efekti oluyor...

ARAŞTIRMAYA KONU OLDU
Bu haber, 'Ulusal Basında Nefret Suçları- 10 Yıl, 10 Örnek' başlıklı araştırmaya da konu oldu... Raporda, "50 kelimeye bu kadar yoğun ırkçı bir dil sığdıran bu haber, tipik bir nefret suçu savunusu olarak iletişim fakültelerine ders malzemesi bile olabilir" ifadesi kullanılıyordu... Gelelim yıllardır katillerden hesap sorulmasını bekleyen İngilizler'i sevindiren habere... Önceki gün, iki İngiliz taraftarın ölümüyle sonuçlanan olaylara ilişkin yargılandığı davada 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan Ali Baydar, sonunda yakalandı. Artık cezasını çekecek! Bence bu olaydan güzel bir yazı konusu çıkar! Hele Yılmaz Özdil yazarsa tadından yenmez! "Özdil ne alaka!" demeyin! Bu haberin yapıldığı dönemde Star Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü Özdil'di... Özdil o dönem (şimdi de) kelime oyunlu başlıklarıyla meşhurdu... Şimdi Özdil'den bir ricam olacak... O başlığı attığında ya da onay verdiğinde ne düşünüyordu, şimdi ne? Şöyle kendine has eğlenceli üslubuyla, kısa cümlelerle duygu ve düşüncelerini kaleme alabilir mi?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA