Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Bu TV dramasına kaç para verildi?

TV draması dediğime bakmayın, 'Mahpeyker: Kösem Sultan' bir sinema filmi... Hem de 4.5 milyon lira bütçeli... Ama TRT'nin TV dramalarından bir farkı yok! Halbuki film; dekor, kostüm tasarımlarında ve dönemin atmosferini yansıtmada çok başarılı. Ne var ki, kötü senaryo batırıyor her şeyi. Bir kere filmin ana teması Kösem Sultan'ın karakter analizi kafaları karıştırıyor. Kösem Sultan'ın iyilikten kötülüğe geçiş sürecinin anlatımı hiç de inandırıcı ve tatmin edici değil. İlk bölümde Kösem Sultan'ın, Sultan I. Ahmet'in kalbini kazanışı, hareme giriş süreci anlatılıyor uzun uzadıya... Sonra padişah ölüyor, bir bakıyorsunuz ki, aradan yıllar geçmiş, Kösem Sultan, koca bir imparatorluğa hükmeden bir kadın olarak karşımıza çıkıyor. Tamam, zamanda büyük atlamalar yaparsınız ama bunun da bir yöntemi var. O uzun süreçte neler yaşandığı, Kösem Sultan'ın nasıl bir dönüşümden geçtiği, bir iki kısa diyalogla geçiştirilemez...

FİLMİ SEYİRCİ DE BEĞENMEDİ
Çok fazla teknik analize girmeyeceğim, yerim az. Gelelim asıl konuya... Çıkan haberlerde filme, İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı'nın destek olduğundan bahsediliyor ama yapımcıya ne kadar para verildiği belli değil... 4.5 milyon liranın tamamı mı yoksa? Sanata harcanan parada gözüm yok, helal olsun da keşke doğru harcansa. Tarkan Özel gibi daha yönetmenlikte emekleme sürecinde olan biri yerine daha usta, deneyimli bir sinemacıyla çıkılamaz mıydı yola? Proje Özel'e ait olsa bile böylesine büyük bütçeli, hem de bir dönem filmi kaderine terk edilmemeliydi... Sadece eleştirmenler değil, seyirci de beğenmemiş olsa gerek... Dev bütçesine, 135 salonda gösterime girmesine rağmen film, sadece 58 bin 730 kişi tarafından izlendi. Yani büyük bir 'batış' söz konusu.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA