Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Muhteşem gece

Galatasaray, Avrupa'da yine tarih yazdı. Gerçekten maç öncesi çok zor görünüyordu ama 90 dakikanın geneline baktığımızda G.Saray neredeyse istediği herşeyi yaptı. Oyuna çok iyi başladılar. Art arda pozisyonlar geldi. Hele bunlardan birinde Burak'a yapılan penaltı hakem tarafından değerlendirilse maça 1-0 başlamış gibi olacaktı. Daha sonraki dakikalarda böyle bir maçtaki en kötü anlardan biri yaşandı. G.Saray, iyi hem de çok iyi oynadığı dakikalarda golü yiyiverdi. Zaten bu duran toplar Türk futbol takımlarının en zorlandığı pozisyonlar. Ama bu G.Saray'ı bozmadı. G.Saray bildiğini oynamaya devam etti ve sahneye Hamit çıktı. Sezon başından beri birçok topu direkten dönen Hamit, bu sefer en az 25 metreden vurdu, ne gariptir ki top yine direğe çarptı ama bu kez Avrupa'da gecenin en güzel gollerinden biri oluverdi.

GALATASARAY HAKEME RAĞMEN...
Devre biterken bu sefer devreye Avrupa'nın en iyi atak oyuncularından biri olan Burak çıktı.
Uzun topta dezavantajlı iken çabukluğu ile avantajlı hale geçip çok zor bir vuruş yaptı ve bu da gol oldu. Bu tür bir maçta devreyi önde bitirmek üstelik beraberliğin bile G.Saraylı oyuncular için turun kendilerine geleceğini bilmek çok büyük bir avantaj. İkinci devre G.Saray yapması gerekeni yaptı ve takım savunması olarak en iyi maçlarından birini oynadı. Muslera zaten çok önemli bir kaleciydi ama böyle maçlar için ne kadar önemli olduğunu bir kez daha hatırlattı.Schalke'nin bir iki pozisyonu var. Bunlardan biri de gol oldu. Ama G.Saray asla paniklemedi, çok da fazla geriye yaslandı diyemem. Son beş dakika tüm Türkiye için çok zordu. Kenardaki Terim'e bakıyoruz, bedi benzi uçmuş, Schalke tüm riskleri aldığı dakikalarda bir kontratakta Umut çeyrek finali getiriverdi. Gerçekten G.Saray, içerde başka dışarda başka oynuyor. Dün gece bunu bir kez daha tüm dünyaya kanıtladılar. G.Saray elenseydi İsveçli hakem Eriksson'un büyük günahı olacaktı. Zira maçın başında Burak'a yapılan açık penaltıyı göremedi. Ayrıca Schalke'nin ilk golünde top ortalandığında Schalkeli oyuncu önündeki Drogba'yı iterek kafayı vuruyor. Maalesef hakem bu faulü de çalamadı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA