Türkiye'nin en iyi haber sitesi
RIDVAN DİLMEN

G.Saray maçı biter derbi stratejisi başlar

Aykut Hoca 'Beşiktaş maçı sert geçecek' dedi. Siz nasıl bir derbi bekliyorsunuz?
Fiziksel sertlik olarak söylediğini düşünmüyorum. O maç bence cumartesi günü 20.55'te filan başlayacak. Eskişehir-G.Saray maçının sonucu maçın stratejisini değiştirebilir. Galatasaray puan kaybederse risk almayacaktır takımlar, oyunu kontrollü oynamak isteyecektir ama kazanırsa iki takım da ya herro ya merro yapacaktır.
Samet Aybaba İnönü'deki son derbi motivasyonuyla takımı hazırlıyor. Derbide Beşiktaş'ın stratejisi nasıl olmalı?
Beşiktaş öne doğru hızlı oynayan bir takım. Fenerbahçe ise biraz tarz değiştirmesiyle birlikte Sow, Kuyt ve Webo ile daha kontrollü bir takım. İki takımdan hangisi oyunu kendi tarzında götürür, rakibi kendi oyununa sürüklerse o avantajlı olacak. Öne doğru hızlıya sevkederse Beşiktaş, oyunu kontrol altına alırsa Fenerbahçe, avantajlı olacak. Maç öncesi nasıl oynamalılar yorumunu çok sevmiyorum. Maçın başında yenilen bir gol ya da eksik kalmak stratejileri değiştirebilir.
Derbi maçın hakemi Mete Kalkavan oldu. Neler söylersiniz?
MHK'yi kutluyorum. Bir yerden başlayacak bu yetenekli hakemler. Hakemlerin yönetimine yöneticiler, sporcular ve teknik adamlar yardımcı olmak zorunda. Ama neden Cüneyt Çakır, Fırat Aydınus'a verilmedi diye soruluyorsa önümüzdeki hafta Avrupa maçları var diye bu maçta yırpanmaları istenmiş olabilir. Böyle bir düşünce de doğru mu tartışılabilir. Mete Kalkavan yetenekli ki bu işin başındakiler görev vermiş.
Sürekli sakatlanan oyuncular arasında Roberto Hilbert, istikrar abidesi olarak göze çarpıyor. Sezon sonu sözleşmesi uzatılmalı mı?
Kesinlikle uzatılmalı. Beşiktaş'ın son yıllarına baktığımızda öncelikle Sivok daha sonra da Hilbert'i görüyoruz. Bir problemleriyle karşılaşmadı Beşiktaş sözleşmesini mutlaka uzatmalı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA