Türkiye'nin en iyi haber sitesi
METİN TEKİN

Aybaba suçlamıyor

Beşiktaş Teknik Direktörü Samet Aybaba, her hafta yaptığı açıklamalarla manşetleri süslüyor. Elazığ maçından sonra Sinan'ı aslında 17. dakikada oyundan alacağını söylemiş, Fenerbahçe ile anlaşan Webo'yu kendilerinin istediğini açıklamıştı. Bu tür açıklamalar oyuncuları etkiler mi?
Maçlarda başarısız sonuçlar alındığında sorumluluğu bir isim üzerine yüklemek tabi ki teknik direktör davranışı olarak doğru değil ve bu durum takım üzerine olumsuz yansır. Ancak Samet Aybaba, oyuncularını suçlamaktan çok, açık olmakla ilgili demeçler veriyor bence. Burada kilit nokta suçlayıcı tavırda olmamak. Yoksa teknik direktör tabii ki fikirlerini söyleyecek. Ben Samet Hoca'nın da böyle yaptığını düşünüyorum.

Beşiktaş'ın, gelecek sezon Şükrü Saracoğlu'nda oynaması gündemde. Eski bir futbolcu ve Beşiktaşlı bir isim olarak Kadıköy'de oynamanın siyahbeyazlılar üzerinde nasıl bir etkisi olur?
Bizler sahaları ortak kullanan neslin futbolcularıydık. Çoğu zaman İnönü Stadı'nda, zaman zaman da Fenerbahçe'nin stadında ve Ali Sami Yen'de maçlar oynadık. Takımlarımızın kültüründe bu var. Burada önemli olan stat değil, futbol olgusudur. Ben Beşiktaşlı eski bir futbolcu olarak söylemiyorum ama futbol olgusunu yaşatabilmek için Beşiktaş istediği stadı kullanabilmedir. Unutmamalıyız ki, kulüpler sadece maç yaparken rakiptirler. Yoksa futbol ortak paydadır. Ana unsurdur. Bu çerçeveden bakınca Şükrü Saracoğlu Stadı da bence Beşiktaş'ın coşkuyla kullanabileceği bir stat olabilir.

BURAK-DROGBA BİRLİKTE OYNAR
Galatasaray'da yıldız transferlerinin ardından takımdaki oyuncuların hırslandığı dikkatlerden kaçmıyor. Özellikle son maçta Burak Yılmaz attığı 2 golle yine klasını konuşturdu. Bu performansıyla Burak yedek kalır mı?
Galatasaray, Sneijder ve Drogba transferleriyle gerek kamuoyunda gerekse camiada bir coşku yarattı. Bunun sahaya nasıl yansıyacağını ileride hep birlikte göreceğiz. Galatasaray'ın takım oluşumuna bakarsak bana göre Burak ve Drogba birbirlerinin yerine tercih edilecek değil, birlikte oynayacak futbolculardır. Fatih Terim oyuncular üzerinden bir strateji belirleyecektir. Bunu, Burak'ın sadece son haftadaki performansı üzerinden değil, bundan sonra yapacağı katkılar için de söylüyorum.

BURSA, SAĞLAM'A YANLIŞ YAPTI
Ertuğrul Sağlam, Bursaspor ile yollarını ayırdıktan sonra alacağı konusunda sorun yaşadı ve karşılıklı açıklamalar oldu? Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Ertuğrul Sağlam'a yapılan çok yanlış. Unutulmamalı ki kişilerin olduğu gibi kulüplerin de karakteri vardır. Bu da kişilerin tavırlarıyla belirlenir. Kimsenin Bursaspor Kulübü'nü böyle bir resimde göstermeye hakkı yoktur. Nasıl anlaşırken bir takım prosedürler varsa ayrılırken de bazı şartlara uymak zorundasınız.

Bursaspor'da Hikmet Karaman, beklentiyi karşılar mı?
Hikmet Karaman Bursaspor'da en iyisini yapmaya çalışacaktır. Ancak verilen demeçlerin sonrasında böyle ani bir değişime gidilmesi çok da şık olmadı.

AYKUT KOCAMAN SİSTEMİ DEĞİŞTİRMELİ
F.Bahçe, Bate Borisov ile zor bir maça çıkıyor. Sizce sarı-lacivertli takım için bu deplasmanda alınacak en avantajlı skor nedir?
Gerçekçi bakarsak futbolda iklim ve saha şartları çok belirleyici olabilir. Umalım Fenerbahçe bunun dezavantajını yaşamaz. Bate Borisov takım becerisiyle oynayan bir ekip. Bu maçta Aykut Kocaman, Avrupa kupası deplasman mantığında oynayacaktır. Bunlar genelde denge oyunlarıdır ki Fenerbahçe denge oyunlarını çok iyi oynuyor. Ayrıca Kocaman'ın ligdeki ikinci yarıda gördüğümüz 3 forvet anlayışından bu maçlık da olsa vazgeçeceğini düşünüyorum. Bu maça özel bir strateji belirleyecektir.

SAKİN OLAN KAZANIR
Trabzonspor, Pazar günü F.Bahçe ile kritik bir maça çıkacak? Bordo-mavililer için kırılma noktası anlamı taşıyan bu maçla ilgili görüşleriniz neler?
Bu maçın psikolojik tarafı ağır basıyor. Malum sebeplerden gerilen Trabzonspor-Fenerbahçe ilişkilerindeki sorun sahaya da yansıyacaktır. Ama şunu unutmamalıyız ki, Trabzonspor ve Fenerbahçe maçları tarihte de hep söyle olmuştur. Bu iki ekibin maçlarının hep ayrı bir önemi olmuştur. Ben geçen sene olduğu gibi bu maçta da sakin olabilenin avantaj sağlayacağını düşünüyorum. Burada Trabzonspor'un avantajı da Tolunay Kafkas ile bir fark yaratabilmek. Umuyorum keyifli ve sorunsuz bir maç olur.

BİRAZ CESARET
Ligimizde kulüpler teknik direktör seçimlerinde hep aynı isimler etrafında dolaşıyorlar. Bu kısır döngüyü neye bağlıyorsunuz?
Zaten teknik adamların klasik kaderidir bu. Ortada çok geniş bir yelpaze varken, hep aynı hocalarla çalışılması gerçekten enteresan bir durum. Kulüplerin yeniye ve farklıya biraz cesaretli olması lazım.


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA