Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Schalke 04 satrancı

G.Saray, G.Birliği'ne kaybettiğinde Fatih Terim futbolculara şöyle dedi: "yenildiniz; üzülün ama yarın sabaha kadar. ligde rakiplerle puan farkını da siz açtınız, bugün yenilen de sizsiniz."
Terim'in bu söylemini Devler Ligi'ne monte edersek: "Braga'yı, Cluj'u deplasmanda, Manchester United'i tt arena'da yendiniz. Gruptan çıktınız. schalke'ye takılan sizsiniz. turu geçebilecek güç ve yetenek yine sizde var"
Galatasaray, Devler Ligi'nde gruptan çıkarken Sneijder ve Drogba yoktu. Bu iki oyuncuyu verimli oynatma adına sistemde yaşanan değişiklikler bir türlü rayına oturmadı.

ORTA SAHAYI KALABALIK TUTMALI
Schalke maçı "satranç" gibi düşünülmeli. Schalke hücuma çıkarken "Şemsiye" gibi açıldığını gösterdi. G.Saray'ın öncelikli hedefi sabır olmalı, sonra da rakibe geniş alan bırakılmamalı. G.Saray, Kadıköy'de kupayı kaldırdığı maçta F.Bahçe'ye karşı sergilediği "Dikkat" ve "sabır" içeren, orta sahayı, hatları birbirine yakın ve kalabalık tutan oyun formatını Alman ekibine de uygulamalı. Eskişehir maçında net görüldü; Galatasaray'ın bugünkü fizik kalitesi geniş alanda oynamaya uygun değil.
Dar alan formülünde Schalke savunmasının arkasına "tek forvet" anlayışıyla Burak ya da Umut'tan biri; (Buna Fatih Hoca karar verecek), kontratak silahı olarak kullanılabilir. Hatta Melo, Manchester maçındaki gibi geriden "sürpriz golcü" olarak hücuma çıkabilir.
Ayrıca Eboue-Hamit, Hakan Balta-Riera arka arkaya oynarsa Schalke'nin kanat bindirmeleri de önlenebilir.
Önemli olan tek forvet, kalabalık orta saha anlayışında öndeki ismin arkasında kim oynayacak; sneijder mi yoksa Engin mi?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA