Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

MHP kasetleri ve 'karşı operasyon'

MHP kasetlerinin kökeni nedir? Bu işin, Başkan Devlet Bahçeli ve arkadaşlarından rahatsız olan üç-beş ülkücü tarafından yapılmadığında herkes hemfikir.
Mutlaka işin içinde MHP'liler de vardır ama Deniz Baykal'ı CHP Başkanlığından indiren meşhur kaset örneğinin de gösterdiği gibi, bu tip olaylar devletin derinliklerine doğru gider.
Şimdi soru şu:
MHP'nin skandal kasetlerini "ne tür bir güç" kamuoyunun dikkatine servis ediyor?
İki temel yaklaşım göze çarpıyor:
1)
Birçok yorumcuya göre bu işin arkasında Ergenekon takımı var. Onlara göre oyun şöyle:
MHP, Meclis'e giremeyince, Bahçeli tarafından sokağa çıkmaları engellenen kavgacı ülkücüler serbest kalacak. Böylece 12 Haziran ertesinde kaotik bir ortam oluşacak.
Bazıları ise bu fikrin bir başka çeşidini savunuyor:
Onlara göre Baykal'ı koltuktan düşürenler ile Bahçeli'yi düşürmeye çalışanlar, aynı derin odak... Bu ekip önce CHP'ye çekidüzen verdi. Şimdi de aynısını MHP için yapıyor.

***

2) Benim senaryom farklı:
Bu bir 'karşı operasyon'!
Ergenekoncular, PKK'nın şahinleriyle birlikte, uzun süredir sakin giden Güneydoğu'da, çatışma ortamı yaratıyorlar.
Batı illerinde çatışmalara duyarlı milliyetçi bir kesim var. Gerilim olduğunda bu insanlar MHP'ye yöneliyor.
Bu ilişki bilindiği için, biz aylardan beri "Seçim günü yaklaştıkça çatışma da olacaktır" diyoruz. Nitekim işi Başbakan'ın korumalarına saldırmaya dek vardırdılar.
Bunun bir "operasyon" olduğunu, zaten Başbakan Erdoğan da bildiği için bir 'Silivri- Kandil Senaryosu'ndan söz etti.
İşte kasetler, bu operasyona karşı yapılmış bir karşı operasyon...
***

Bürokrasi içinde çatışan en az iki güç var: Bunlardan birine kısaca "Ergenekoncular" diyoruz.
Diğerinin adı henüz konmadı: Darbe Günlükleri'ni, Balyoz Planı'nı ve benzeri belgeleri sızdırarak, darbeci-vesayetçi ekibi zor durumda bırakan bu güç, Ergenekoncuları tasfiye ederek devleti dönüştürmeye çalışıyor. 'Dönüştürücülerin' amacı, devleti; "küreselleşme", "Orta Doğu", "demokrasi" gibi konularda, çağın şartlarına uyumlu hale getirmek.
***

Halbuki birçok yorumcu olaylara, "iyilerin ve kötülerin kavgası" olarak bakıyor...
Bu yüzden "kaset" gibi nahoş araçlar kullanan bir grubun, "olumlu hedefleri" olabileceğine ihtimal vermiyor. "Eğer kullandığı araç kötüyse, kendileri de kötüdür" diye düşünüyorlar.
Bence bu "naif", "romantik" ve "vicdancı- ahlakçı" ve hatta "pop" bir görüş. "Devlet oyununda" top koşturanlar, başka saik ve değerlerle hareket eder.
Ergenekoncuların, MHP ve CHP oylarını kanlı operasyonlarla yükseltmeye çalıştığı bir ortamda, "Dönüştürücülerin" sadece belge sızdırmakla yetinmelerini bekleyemezsiniz.
Ev ödevi: Madem CHP kasetçileriyle, MHP kasetçileri aynı ekip... Deniz Baykal'ın kaseti patladığında, "Hemen istifa etmeli" diye herkesten önce yaygara koparan Aydın Doğan'ın tetikçileri... Nasıl oluyor da "temiz siyaset" deyip Devlet Bahçeli'ye toz kondurmuyor?

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA