Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Gurbetten gazel okumak

Kılıçdaroğlu mu Sarıgül mü açmazında kalan ama ortalık mayna olana kadar ister istemez her ikisini birden desteklemek durumunda olan muhalif basın, bir yandan "dış destek" de arıyor.
Kılıçdaroğlu'nun Amerika'ya gidip hükümetle papaz olan "cemaatten" destek istemesi ayrı... Bunlar "zaten" kendilerinden olarak gördükleri Kemal Derviş'e gitmişler.
Hani, bir o partiye bir bu partiye geçmiş, sonunda karar kıldığı CHP'den meclise girmiş fakat iki yıl sonra oradan da ayrılıp gurbete dönmüştü. (Amerikalı eşi, bizim zevzek basının deyimiyle "Catherine yenge" de Ankara'nın havasını sevmemiş, kirli bulmuştu.) Şimdi gene "kurtarıcı" olmuş.
Hayrola, memlekette kurtarılması gereken batık bir ekonomi mi var?
Katlana katlana giden, rekorlar kıran, büyümede dünya dördüncüsü olan ekonomide bir sorun mu var?
Derviş, CHP'nin "yeni ekonomik programını" oluşturuyormuş. "Bilgi birikimi" ve "deneyimleriyle" CHP'ye yol gösterecekmiş ki bu parti yeni birşeyler söylesin de seçimi kazansın. "Gayrımenkul balonu patlayacak" diyorlar, dört gözle bunu bekliyorlar ama o meret de bir türlü patlamıyor ki... "Gerekirse ekonomi batsın ama bu hükümet gitsin" diyorlar, ne ekonomi batıyor ne hükümet gidiyor.
Peki neymiş bu NEP, yani Novaya Ekonomiçeskaya Politika? Hani Lenin'in, dört yıl sürdürdüğü ve ekonomiyi batırdığı komünizm deneyinden sonra "bu iş olmuyor" diyemediği için sınırlı kapitalizme döndüğü ve bunu da dahiyane bir buluş olarak pazarladığı "novaya ekonomiçeskaya politika" gibi bir şey mi?
Vallahi Kemal Derviş kendisi de bilemiyor.
Ama iyi kötü birşeyler söylemesi de şart... "Bizim yerimiz Avrupa" demiş. "Ben sosyaldemokrat ailenin bir parçasıyım" demiş.
Yahu biz onları değil muhteremin ekonomik çözüm reçetelerini merak etmiştik, sanki ekonomide bir sorun varmış gibi...
Kendisiyle yapılan söyleşiyi dikkatle okuduk, böyle bir reçete yok.
Olmayan hastalığa hangi reçeteyi yazsın adamcağız?
İşin kötüsü, durmuş durmuş "Ali Babacan ekonomiyi çok iyi idare etti" de deyivermiş! Buyur buradan yak.
Bunun dışında, birşeyler söylemiş olmak için "yapısal reformlar lazım", "üretimi daha ciddi biçimde desteklemek lazım", "yeni sektörler devreye girmeli", "katma değer artmalı" gibi, büyük ekonomist Osman Ulagay'ın bile ha deyince yazabileceği genelgeçer laflar etmiş...
Peki bu adam CHP'ye ne gibi bir yol haritası çizmiş, somut olarak nasıl bir ekonomik program önermiş, Kılıçdaroğlu onun hangi teklifini benimseyecek de halkın önüne seçim vaadi olarak atacak?
Bunu öğrenemedik.
"Bu iş nanay" diyemiyorlar, böyle zırvalarla hem sayfa dolduruyorlar hem vakit öldürüyorlar. İçler acısı.
Tövbe, Derviş CHP'nin kurtulması için "ulusalcı kanatla sosyaldemokratların kaynaşması şart" demiş, siyaset bilimini de katletmiş.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA