Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Reisicumhur namzedi

Kılıçdaroğlu beni utandırdı: Siyasi zavallılığın doruklarına çıktığını düşünüyordum, daha da yükseldiğini, dorukta da kalmayıp göklerinde süzülmeye başladığını gösterdi.
Aday açıkladı, daha adayının ismini doğru dürüst bilmiyor, İhsanoğlu'na "İslamoğlu" diyor ama bunu da kendisine tanınmış siyasi zavallılık kontenjanı içinde değerlendiriyoruz.
Seçime iki ay kadar var, bu arada CHP seçmeni de Ekmeleddin ismini tekrarlaya tekrarlaya öğrenecektir. Ne anlama geldiğini de merak edecektir. Kendilerine yardımcı olalım: Ekmeleddin, "dinin olgunu" ya da "dinin olgunlaştırdığı adam" demek. (Tayyip de "iyi, hoş" demek, onu biliyorlar.)
İhsanoğlu, Kılıçdaroğlu'nun falan değil, gerçekte Fethullah'ın adayıdır.
Bu durumda ona "cumhurbaşkanı adayı" değil "reisicumhur namzedi" demek daha doğru olur.
Muhalif gazetecilerin şimdi İhsanoğlu'nun reklamını yapmak için nasıl kıvırtacaklarını, Atatürkçülük alanında attıkları zaman mangalda kül bırakmayanların şimdi eski laflarını nasıl yutacaklarını, tükürdüklerini nasıl yalayacaklarını meraklısı ibretle izleyecektir...
Bendeniz en çok "büyük uzlaşma" ketenperesine getirilen birtakım solcu sanatçılarımızın suratlarının rengini merak ediyorum. Akıllanmaya niyetleri olmadığına göre, beter olsunlar.
Bakalım İhsanoğlu'na oy verecek olan kaç CHP'linin eli titreyecek, kaçının titremeyecek? Hangi serseriler "içim kan ağlaya ağlaya" diye yazılar yazacaklar?
Kılıçdaroğlu bu suretle Deniz Baykal'ı harcamayıp onu parti içinde Mustafa Sarıgül'ü dizginlemek için kullanmayı planlıyor...
AKP'den de oy çalmayı planlıyor... Öte yandan "CHP oyları artı MHP oyları artı bir miktar da AKP oyları" şeklinde bakkal hesabına oturdu.
Hangi AKP seçmeni Erdoğan'ı bırakıp İhsanoğlu'na oy verir?
Hani yarış İslam Konferansı'nın eski genel sekreteriyle Süleymaniye camii imamı arasında geçecek olsa neyse de...
Kılıçdaroğlu otursa da külahını önüne koyup bu skandal sonucu CHP'den kaçacak oyları düşünse daha gerçekçi davranmış olacaktır.
İki gündür çevremizdeki birçok CHP'liden "bu ne rezalet, sandığa gitmeyeceğim, oy kullanmayacağım" sözünü pek duyduk da ona dayanarak konuşuyoruz. "Erdoğan ilk turda yüzde 50'nin üstüne çıkar" diyorduk, şimdi artık yüzde 60'ları telaffuz etmeye başladık. Neyse canım, zarar yok, 2019'da da Abüzittin'i gösterirsiniz!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA