Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ENGİN ARDIÇ

Sonunda Deniz Baykal'ı gösterecekler

Kabak gibi ortada: Cumhurbaşkanlığı seçiminde Erdoğan'ı zorlayabilecek hiç ama hiç kimse yok.
Kılıçdaroğlu da bunu bildiği için "istişare" eder gibi görünüp kendince birtakım "nafile" turlar atıyor. Sanatçılarla falan da görüşmüş. Taksi şoförleriyle ve berber kalfalarıyla görüşmeyi akıl edebilse belki ortaya gerçekçi bir isim çıkardı.
Son güne kadar bekleyecek (3 Temmuz mu oluyor?) ve adayını açıklayacak: Deniz Baykal.
Tabii ya, ne sandınız?
"Çatı aday matı aday" hikaye, buna kimse yanaşmadı.
Kadın aday da hikaye, bir kadın adayın en ufak bir şansı olmadığı gibi ellerinde Osmanlı deyimiyle şöyle bir "zabit karı" da yok başbakana iki laf yetiştirecek. (Bu arada, Sabahat Hanım'ın istifa dilekçesi ne oldu yahu?)
Zaten hep o "laf yetiştirme" düzeyinde kaldıkları için nal topladılar.
Yılmaz Büyükerşen olamıyor, çünkü belediye başkanlığını bırakması gerekecek ve kaybedince geri dönemeyeceği için Eskişehir de AKP'nin eline geçecek.
İlhan Kesici, İlker Başbuğ, ya da kimi zıpırların gönlünde yatan İlber Ortaylı falan gibi isimler ancak mizah dergilerine kapak olabilecek alternatifler.
Muhalif basının pek sevdiği Haşim Kılıç ya da Metin Feyzioğlu gibi isimlerin, değil barajı geçme, baraja uzağından yaklaşma şansları bile yok.
Birtakım muhalif yazarlar, biraz da sayfa doldurmak için kem küm etmeyi sürdürüyorlar:
Nasıl bir aday olsun?
"Toplumun zıt kesimlerinin temsilcisi" olmalıymış, doğaya aykırı böyle bir canlıyı hiçbir ana henüz doğurmadı.
Hem sağdan oy alacakmış ama hem de soldan oy alacakmış... (Kürt politikacıları Kılıçdaroğlu'na "bizi ikinci turda Erdoğan'a oy vermek zorunda bırakmayın" demişler, hiç olmazsa bir ikinci tur olacağı umudunu taşıyorlar.)
İyi ya işte, alın size Deniz Baykal.
Hem Atatürkçü olacakmış hem de bilmemneci olacakmış.
İşte Deniz Baykal. "Merkeze biraz yakın solda, ve fakat milliyetçi özellikleri bilinen, ismi uzlaşmacı ve 'kavgacı olmayan' bir intiba veren, hukuk, demokrasi gibi evrensel değerlerde sakin ve bilge durabilen birisi" olmalıymış aranan aday...
Daha ne işte, alın Deniz Baykal.
Hem bürokrat, hem siyasi lagalugacı.
Üstelik bu adaylığın Kılıçdaroğlu'na büyük bir de yararı var: Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedecek olan Deniz Baykal asıl o zaman "bitecek" ve partiyi yeniden ele geçirme şansını sıfırlayacak!
Sarıgül'ün adamları da kilit noktalardan yavaş yavaş temizlendiğine göre, İstanbul sermayesinin umudu olan "Kılıçdaroğlu'nu da değiştirme" projesi pek uygulanamayacak...
Erdoğan Çankaya'ya, Kılıçdaroğlu CHP Genel Müdürlüğü'ne. Sen sağ, ben selamet.
Peki o zaman, kurultaylarda iskemlenin üstüne çıkıp göbek atan arkadaşlar kumda mı oynayacaklar?
Beklesinler, basın çevrelerinde bir ara pek moda olan "fasıl gecelerinde" dökerler kurtlarını. Dansöz gelmez dansör gelir, rakkase yerine rakkas kullanılır, eh, muhalif basına bu da bir atılım olur

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA