Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Günah keçisi Polat

Türk Telekom Arena Stadı'nda Başbakan protesto edildikten sonra olanlar oldu. Galatasaray'ın bir numarası İnan Kıraç, canlı yayına bağlanıp, açık açık Polat'ın istifasını istedi. Bu yetmedi, birtakım eski başkanlar ile Galatasaray'ın ileri gelenleri ve hatta Adnan Polat'ın en yakınındaki isim Mehmet Helvacı da Polat'a 'Bırak git' dediler. Kabul ediyoruz ki Polat ve yönetimi çok önemli ve ciddi hatalar yaptılar. Özellikle saha içi sonuçlara baktığımızda kesinlikle başarısızlar. Ama Galatasaray tarihine şöyle bir bakalım: Mesela Özhan Canaydın dönemine... Lucescu, Galatasaray'ı şampiyon yapmış ama Canaydın tarafından kovulmuştu. Yerine getirilen Fatih Terim, yirminin üzerinde transfere 30 milyon dolar civarında para harcatıp o da başarılı olamamıştı. Bunlar yetmiyormuş gibi bugün dünya futbol piyasasındaki fiyatı 30- 40 milyon Euro civarındaki Frank Ribery çok komik idari hatalar sonucunda kaybedilmişti. Ama o dönem hiç kimse Özhan Canaydın'dan kellesini istemedi. İleri gelenlerin hiçbiri televizyonlara bağlanıp, gazetelere demeç verip Özhan Canaydın'dan istifasını istemedi. Gelelim protesto olayına. Yıllar önce de bir Türkiye Kupası finalinde Saraçoğlu Stadı'nda Süleyman Demirel de protesto edilmişti. Üstelik üzerine ayran ve su şişeleri atılarak. Ama o dönemde de hiç kimsenin Fenerbahçe Başkanı'ndan istifa talebi olmadı. Gelelim yakın tarihimize. Dünya Basketbol Şampiyonası Finali'nde de bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve Başbakanı da protesto edildi. Ama o gün de kimse Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'e 'İstifa et' demedi. Demek ki böyle çifte standartlar var ise işin içinde başka şeyler de var demektir.

SÜREN'İN SÖZLERİNE DİKKAT
Mesela geçen gece Faruk Süren, Kanaltürk'de yayınlanan Son Kale programındaydı. Onun ifadesine göre 2001 yılında da birileri onun altını oyup gitmesini sağlamıştı. Tarihe dikkat edin: 2001. Yani Faruk Sürenli G.Saray'ın UEFA ve Süper Kupa şampiyonu olduktan sadece bir yıl sonra. Aynı Süren, Canaydın dönemini ciddi anlamda eleştirdi. Yine Süren'e göre Ali Sami Yen Stadı'nın üst kullanım hakkı bir danışıklı dövüş sonrasında kaybedilmişti. Şimdi puzzlenın tüm parçalarını birleştiriyoruz. Acaba G.Saray'da G.Saraylıların bile bilmediği bir güç mü var ? Karar tabiî ki camianın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA