Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Santos haklı olamaz mı?

30 Aralık tarihli SABAH Gazetesi'nde Fenerbahçeli Santos'un teknik direktörü Aykut Kocaman ile ilgili zehir zemberek açıklamaları yayınlandı. Andre Santos, özetle Fenerbahçe Teknik Direktörü Aykut Kocaman'ın teknik, taktik ve insani eksikliklerini ortaya koydu. Daum'un Kocaman'dan daha iyi bir hoca olduğunu dile getirdi.
Ülkemiz ve futbolumuz, bu tür cesur ama hiyerarşi sınırlarını zorlayan açıklamalara alışık değil. Böyle bir durumda genellikle futbolcunun kulüple ilişiği kesiliverir. Belki Santos'un bu açıklamaları üzerine değişik bir yorum getirenler olacaktır. Mesela "Kendini kovdurmak için bu açıklamaları yaptı" diyebilirler. Ama ya Santos haklıysa? Ya Brezilya Milli Takımı'nda oynayabilecek kadar seviyesi yüksek bir futbolcunun Aykut Kocaman ile ilgili söyledikleri doğruysa ne olacak? Hiçkimse Santos'u peşin olarak haksız ya da müfteri ilan etmesin.
Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, şahı korumak için, yani kendini ve yönetimini tehlikenin uzağında tutabilmek için vezirine, yani Aykut Kocaman'a toz kondurmuyor. Ona göre, asıl suçlu futbolcular. Yani piyonlar. Fakat satrançta temel bir kural vardır. Önce piyonlar gider, sonra ağır silahlar; yani vezir, ya da kale, ya da at ve fil. Ama sonuçta şah mat olur. Sayın Aziz Yıldırım'ın bu stratejisi son derece yanlış. Zira futbolcuların kaybedecekleri fazla bir şey yok. Özellikle yabancıların sözleşmeleri FIFA'nın garantisi altında. Onlar bugün var, yarın yok. Ama kaybeden Fenerbahçe oluyor.

AÇIKLAMALARDA ÇELİŞKİ VAR
Başkan Aziz Yıldırım'ın açıklamalarında ciddi çelişkiler var. En büyük çelişki ise şu: "Türkiye'nin en iyi kadrosuna sahibiz" diyor. Ben daha ileri gidip "Bu, kulüp tarihinin en iyi kadrolarından biridir" diyorum. Yine yerli ve yabancılara baktığımızda profesyonellik dışı ya da disiplinsiz yaşayan futbolcu yok gibi. Özellikle Alex, Emre, Gökhan gibi yıldızları son derece mazbut yaşayan profesyoneller.
Düz mantık yürütelim. Eğer futbolcu kaliten çok yüksekse ve bu futbolcular olabildiğince profesyonel yaşıyorlarsa ama Fenerbahçe'nin ligdeki durumu kötüyse bunun baş sorumlusu kimdir? Belki de kabahat bu sorumluda değil, bu sorumluyu o makama getiren Fenerbahçe yönetiminde.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA