Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Adnan Polat kaybetti

Cumartesi gecesi Türk Telekom Arena'nın açılışı tam bir skandala dönüştü. Aslında skandal lafı da yanlış. Çok bilinmeyenli bir denklem var ortada. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve üst düzey bürokratları, bir kısım Galatasaray seyircisi tarafından protesto edildi. Şimdi ihtimalleri düşünelim:
Galatasaray seyircisi kendisine bu stadı yapan, her türlü kolaylığı gösteren bir Başbakan'a niye reaksiyon göstersin? Siyaseten AK Parti muhalifi olan bir insan bile, Galatasaray'a karşı böyle iyilikler yapmış bir kişiyi protesto etmez.
İkinci ihtimal: Bugün baktığımızda Sayın Başbakan mazlum durumda ama en dertli kişiler Adnan Polat ve ekibi. Zira saha içi başarısızlıklardan sonra karnelerine bir de bu skandal eklendi ve G.Saray yönetimi hükümet nezdinde prestij kaybetti. Bunu Egemen Bağış'ın olaylar sonrası Adnan Polat'a sarfettiği ve Telegol kameralarının çok iyi tespit ettiği sözlerde rahatlıkla görebiliyoruz.
Bağış diyor ki; "Adnan Başkan; bu tablo bu geceye hiç yakışmadı. Bu işi temizleyin. Bir şeyler yapın."
Yine aynı görüntülerde fark ediyoruz ki; Adnan Polat çaresiz. Ve Devlet Bakanı'na cevaben "Ne yapmamızı istiyorsunuz?" diyor.
Bütün bu tabloya baktığımızda Başbakan ve bürokratlarına yapılan bu protestonun bir operasyon olduğunu düşünüyorum. Temel amaç Adnan Polat'ı hükümet nezdinde "tu kaka" yapmak ve gidişini kolaylaştırmak.
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, TT Arena Stadı'nın hayata geçirilmesinde gizli kahramanlardan biri. Ama o da bir açılış konuşmasında doğru fakat sivri sözler sarf etmiş.

KIRAÇ AÇIK KONUŞTU
Ve gelelim derin Galatasaray'ın 1 numarasına; yani İnan Kıraç'a... O da Telegol'e bağlanıp Başbakan'a büyük haksızlık yapıldığını dile getirdi. Ve daha da önemlisi, böylesine bir skandaldan sonra Adnan Polat ve ekibinin görevde durmaması gerektiğini üstü kapalı söyleyiverdi. Aslında pek de üstü kapalı değildi. Sevgili İnan Kıraç, Adnan Polat ve ekibinin göreve devam etmesinin bu olaylardan sonra Galatasaray'ın ali menfaatlerine zarar verdiğini ya da vereceğini düşünüyor.
Bütün bu olayları art arda eklediğimizde bu işten bir tek kişi zararlı çıktı. O da Adnan Polat. Zaten Fenerbahçe ve Beşiktaşlılar, Galatasaray'a devlet eliyle yapılan bu stadın bir haksızlık olduğunu düşünüyorlardı. Olaylardan sonra gündem birden değişti. Artık Sayın Başbakan'a büyük saygısızlık yapıldığını düşünüyorlar.
Başbakan kazandı. TOKİ kazandı. G.Saray muhalefeti kazandı.
Ama yukarıda da belirttiğimiz gibi Adnan Polat kaybetti. İddia ediyorum; U-17 maçında çocukların dövülmesine neden olan zihniyet, Türk Telekom Arena'da da operasyonu yapan zihniyettir. Asla şu kişi ya da bu kişi bu işleri organize ediyor demiyorum. Ama bir ruh Adnan Polat'ı yok etmek için var gücüyle çalışıyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA