Türkiye'nin en iyi haber sitesi
NAZLI ILICAK

Kozinoğlu ve Gülen okulları

Üst düzey MİT yöneticisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümü, gerçekten kalp krizi miydi? Yoksa bir suikast miydi? Belki de bunu hiçbir zaman öğrenemeyeceğiz. Yalnız dikkatimi çeken önemli bir noktaya parmak basmak istiyorum. Kozinoğlu öldükten sonra, Ergenekon'dan yargılanan Doğu Perinçek'in Aydınlık gazetesi, Kozinoğlu'ndan geldiğini iddia ettiği bir dizi mektup yayınladı. Kozinoğlu'nun savunmasını okuyunca, "Aydınlık gazetesi neden o mektupları yayınlamak için onun ölmesini bekledi?" sorusunu sorma lüzumunu hissettim. Çünkü Kozinoğlu, savunmasında aklı başında bir devlet memuru görüntüsü veriyor. Üstelik Fethullah Gülen okullarıyla bir meselesi olmadığını da söylüyor: "Gülen'in Rusya ve Özbekistan'daki okullarının kapatılmasıyla hiçbir ilgim yok. Özbekistan'a ilk kez 1998'de gittiğimde, Fethullah okulları zaten kapatılmış ve yenilerinin açılması da yasaklanmıştı. Bu okullarla ilk defa Afganistan'da görev yaparken tanıştım. Okullara elektrik ve su sağladım. Okulları kapatmadığım gibi, aksine, oradaki tek Türk okulu olduğundan, kollayıp, ihtiyaçlarının karşılanmasına yardımcı oldum."
Peki kendi el yazısıyla Aydınlık'a gönderdiği söylenen mektuplarda ne diyor?
"ABD, Fethullah Gülen teşkilâtı aracılığıyla, Asya'da ve her yerde CIA'nin örgütlenme ağını oluşturmuştur. Bu ağın bozulması, Türkiye'nin bağımsızlığı ve cumhuriyet kurumlarının devamı için zorunludur... Fethullah Gülen okullarında görev yapan personel, gerekirse eşinin başını açar. Çok az maaş aldıklarını ifade ederler. Lüks içinde yaşarlar. Gerektiğinde içki de içerler. Gülen'in okullarını kapatan ülkelerin 'kapatma' nedenlerinin metinleri yayınlanırsa bu Gülen için ağır bir darbe olur. Kırgızistan'da uzun yıllardır ve halen tüm okulların başında olan şahıs Orhan İnandı, aslında Fethullah Gülen'in 'Asya İmamı'dır. Gülen cemaatinin bilgisi dışında gizli bir şahsi servet de edinmiştir. Haremi vardır. Lüks içinde yaşamaktadır. Kırgızistan servisi tarafından angaje edilmiştir... Ayrıca Kırgızistan, Kazakistan, Türkmenistan, Azerbaycan, Afganistan, Tacikistan'daki Türk İşbirliği ve Kalkınma Ajansı (TİKA) ile Türk Hava Yolları (THY) ve büyükelçiliklerdeki eğitim, ticaret, ekonomik, din-kültür müşavirliklerinin tamamında Fethullah Gülen'ciler yer almaktadır. Söz konusu ülkelerde Gülen'ci olmadan iş yapmak mümkün değildir... Emniyet Genel Müdürlüğü gibi MİT de Gülen cemaatine mensup kişilerce ele geçirilmek üzeredir."
Kozinoğlu, Gülen'e şahsen düşman olabilir. Muhtemelen onun aleyhinde faaliyette de bulunmuştur. Ama savunmasında Gülen'e husumet duymadığını vurgularken, bunun tam aksi mahiyetteki mektuplarını Aydınlık'a niçin göndersin? Bu ne biçim iş? Mektuplar düzmece mi, yoksa doğru mu? Herhalde savcılık bunu araştıracaktır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA