Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Bankasızlaşma kılavuzu

Yarın ve ertesinde "bankalara gitmiyoruz, kredi kartı kullanmıyoruz" eylemi var. Düzenleyen Tüketici Hakları Derneği... Amaç, bankaların dizginlenemeyen iştahına dur diyebilmek. İki günlük eylemden ancak farkındalık doğar. Oysa banka ile ilişkimiz, yıl boyu süren ve bizim sistematik ve yasal ütüldüğümüz bir süreç... Bu amaçla bankasızlaşma kılavuzu hazırladım.
1- Birden fazla hesabın varsa kapat, mümkünse hepsini kapat. İşlemsizliğinden dahi para alındığını sakın unutma.
2- Kredi kartlarını teke indir, az kullan, aylık harcamanın tamamını öde ve taksit tuzağına gelme.
3- Otomatik ödemelerin bedava olmadığını bil ve git faturanı kendi yatır. Banka senin yerine yatırıyorsa, faturan kadar bedel de tahsil ediyor olabilir.
4- Hesap özetini incele, araya saklanmış kazıkları bul ve daha sonra hesap sorabilmek için tasnif et, sakla. Yakında bankaların geçmişe yönelik tırtıklamalarının hesabı sorulacak.
5- Şubedeki her işlemde, senden alınacak ücreti sorgula. Hiçbir işlem bedava değil artık.
6- Kuyrukmatikleri dahi paralı hale getirmek isteyen bankacılar(!) türedi, şubeye az uğra.
7- ATM'lerin önünden geçme, göz göze gelmemeye çalış. Maaşın oraya yatıyorsa, çek ve koşar adım uzaklaş. Üstüne vazife olmayan tuşlara sakın basma.
8- Makbuz isteme, ekrandan incele ve not al, her tuşun senden götüreceklerini düşün.
9- Taksi tut ve parayı kendin havale et, daha ucuza gelir. Yastıkaltını yeniden keşfet.
10- Bankaların ceza ile durdurulması mümkün değil. Rekabet Kurulu, BDDK gibi kurumların seni koruması için Allah'a dua et. Umudunu yitirme ve hızla bankasızlaş!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA