Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Söyle seçime girsinler!

Galatasaray camiası, üç gündür kulübün borcunun 800 milyon TL olduğu iddiasını konuşuyor.
Bu iddiayı ortaya atan kulübün eski İkinci Başkanı Fatih Altaylı. Cuma günü aralarında eski başkan Faruk Süren, eski 2. başkanlar Ergun Gürsoy ve Ali Dürüst'ün bulunduğu grubun Mabeyn Restoran'da yediği yemekte Faruk Süren'in kendisine kulübün borcunun 800 milyon TL olduğunu söylediğini Fatih Altaylı, Cumartesi günü köşesinde yazdı. Altaylı'nın bu yazısını okudum. Ardından dün Altaylı bu iddialar için cevap hakkını kullanan Yiğit Şardan'ın kendisine bir mesaj geçtiğini köşesinde duyurdu.
Altaylı, Şardan'ın mesajını şöyle aktardı: "Bugün Galatasaray'ın 800 milyon TL borcu olduğunu yazmışsın. Birleşme sonrası, yani birleşme için kullanılacak 70 milyon Dolar hariç Galatasaray'ın borcu 200 milyon Dolar'dır."
Galatasaray'ın Sportif AŞ ve Futbol AŞ'yi birleştirmek için aldığı kredinin imza gününde kulübün telafuz edilen borcu ile Şardan'ın Altaylı'ya yolladığı mesajdaki rakam arasında fark vardı. Galatasaray'ın denetlenen bütçesinden çıkan borç rakamı 130 milyon Dolar'dı ve Şardan'ın mesajındaki 200 milyon rakamına ulaşabilmek için "70 milyon Dolar kredi hariç değil; 'dahil' olarak yer almalıydı. Bunun üzerine Yiğit Şardan'ı aradım ve söz konusu mesajın varlığını ve rakamları kendisine de sordum.

BORÇ 800 MİLYON TL Mİ?
Kendisi bana "Fatih Altaylı; 70 milyon dahil dediğim rakamı, hariç yazdı" dedi.
Bunun üzerine mesajın orijinalini kendisinden talep ettim. Şardan da cep telefonuma mesajın orijinalini attı. İşte Yiğit Şardan'ın Fatih Altay
lı'nın "Galatasaray'ın 800 milyon TL borcu var" açıklaması sonrasında attığı SMS:
Fatih kardeşim sana yurt dışından yetişiyorum.
Bugün Galatasaray'ın 800 milyon TL borcu olduğunu yazmışsın. Beraber yemek yediğin ve belki yönetimde görmek istediğin Süren (Faruk Süren), Dürüst (Ali Dürüst), Hattat (Osman Hattat), Gürsoy (Ergun Gürsoy) acar grubuna destek olsun diye mi bu rakamı yazıyorsun? Bil ki çok sevdiğin Galatasaray'a kötülük yapıyorsun. Ben sana birinci ağızdan söyleyeyim. Galatasaray'ın (birleşme için kullanılacak 70 milyon dolar dahil) borcu 200 milyon dolar. Yıllık geliri 150-180 milyon dolara gelmiş. Bu rakam kulüp için hiç de çevrilmesi ve geri ödenmesi zor bir tutar değil. Söyle o yakın dostlarına, işler düzeldi. Gönül rahatlığı ile seçime girebilirler. Selamlar. Sevgiler...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA