Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Yapma Ömer Ağabey!

Sevgili büyüğüm Ömer Üründül'e bir serzenişim var. Fenerbahçe-Beşiktaş karşılaşması sonrası "Derbinin ardından" diye yazdığı köşesinde maçın sadece analizini yapmış. Genelde tüm yazılarında bu analizleri yapmaya çalışır. Ama derbide en az sahadaki futbolcular ve taktikler kadar hakem performansının da analizi gerekirdi diye düşünüyorum. ünkü derbide hakem ve futbolcuların agresifliği ön plana çıktı.
Ömer Ağabey, derbinin hakemi Hüseyin Göçek için sadece "Ne yazık ki çok başarısız bir yönetim sergiledi. Günümüz futbolunda hakemlik çok zor bir iş. Bizde ise zorun da zoru" demiş.
Sevgili Ömer Ağabeyim'i Galatasaray-Gaziantepspor maçından sonraki yazısına geri götüreceğim. Ne yazmış bakalım:
"Aytekin Durmaz, ne yazık ki 90 dakika tek taraflı yönetim gösterdi. İlk yarıda Barış'ın ve Elano'nun mutlak sarı kart gerektiren hareketlerinde yalnızca düdük çaldı. Lucas Neill'in kırmızı kartlık hareketine düdük bile çalmadı. Buna karşılık Ahmet'e alakası olmayan bir pozisyonda yanlış bir kart çıkardı. Bu yanlışa sinirlenen Ahmet, kendisine yapılan çok net bir faule düdük çalınmayınca sinirlendi ve yardımcıya hakaret etti. Hakemin çıkardığı kırmızı kart, yaptığı yanlışların neticesiydi. (...) İlk yarıdaki yönetimi, maçtaki bütün dengeleri Gaziantep aleyhine değiştirdi. kinci yarıda da takdir haklarını ev sahibi lehine kullanmaya devam etti.
Silva 18 üzerinde tam ortadan net bir pozisyona girerken Servet tarafından açık bir faulle durduruldu. Aytekin Durmaz 'devam' dedi. (...) Ertesi gün gazetelere baktım. Üç kişiden başka hakemi eleştiren yok."

BU NE PERHİZ...
Allah aşkına Ömer Ağabey! Bütün Türkiye'nin, yazılı ve görsel medyanın hakem Hüseyin Göçek'i yerden yere vurduğu ortamda sen köşende sadece "Göçek kötü maç yönetti" diye geçiştiriyorsun.
Şu iki maçtaki örnekler "Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu" dedirtmiyor mu? Galatasaray-Gaziantep maçı sonrası "Üç kişiden başka hakemi eleştiren yok" diyorsun. Derbiden sonra, hakemi yaptığı hatalardan dolayı eleştirmeyen bir tek sen varsın.Beni çok şaşırttın Ömer Ağabey!

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA