Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Rijkaard'ın fantazisi

Fenerbahçe teknik direktörü Aykut Kocaman'a Galatasaray'ın kadrosunu verip bir 11 yapmasını istesen asla Rijkaard'ın ilk yarıda sahaya sürdüğü kadroyu çıkarmazdı. Hollandalı'nın kadro fantezisi Galatasaray'ın 15. dakikada 10 kişi kalan Fenerbahçe önünde tek atak üretmeden oynamasına yol açtı.
Aykut Kocaman
ne yaptı? Derbi tecrübesi yüksek oyunculardan bir kadroyu sahaya sürdü, fanteziye yelken açmadı.
Rijkaard'ın kadro hataları nelerdi?
1- Hakan Balta dururken geçen yıl hiç kullanmadığı sağ bek Serkan'dan sol bek yaratmaya çalıştı. Kazım sağ kanadı istediği gibi kullandı. Serkan bir kez bile hücuma çıkmadı, olumlu tek orta bile yapamadı.
2- Mustafa Sarp-Cana ikilisi zıt kardeşler gibiydi. Topu oyuna olumlu sokamadıkları gibi takımı hücuma da doğru dürüst taşıyamadılar.
3- Sabri'nin yerine altı aydır topa vurmayan ve maç eksiği olan Ali Turan'ı sağ bekte kullanmak verim sağlamadı. Tek gol bu bölgeden gelirken Ali Turan ayağı kayıp düşen Santos'a mağlup oldu.
4- Musa Çağıran
genç ve geleceği olan bir yetenek ama derbi için hazır olmadığını gösterdi; çünkü ayakları titriyordu.

HATASINI İTİRAF ETTİ
İkinci yarı Galatasaray'a bakıyoruz: Cana, Serkan, Ali Turan ve Musa çıktı, Sabri, Hakan Balta, Ayhan ve Barış gibi derbi tecrübesi yüksek oyuncular girdi. Bu durum Rijkaard'ın "İlk çıkardığım kadro hatalıydı" itirafıdır. Dilerim çıkan bu oyuncular özgüven kaybı yaşamaz.
Değişiklikler Galatasaray'ın bir kişi eksik Fenerbahçe'ye karşı baskılı oynamasını sağladı. Pozisyon üstünlüğü Arda'nın, Serdar Özkan'ın, Sarp'ın, Barış'ın ve Mehmet Battal'ın vuruş beceriksizliği yüzünden üretkenliğe dönüşemedi.
Her teknik adamın bir B planı vardır diye bilirim. Hele hele bu isim Rijkaard olursa planlar da fazladır. Rakip 10 kişi kalmış, Galatasaray hücuma gidemiyor, pozisyon üretemiyor o zaman değişiklik yapmak için devrenin bitmesini mi beklemek gerekir? Rijkaard'ın rahatlığı beni çok şaşırtıyor.
Galatasaray'ı hiç beğenmedim. Tempo yok, pres yok, ayağa isabetli pas hiç yok. Yabancıların da kampa geç katıldığını düşünürsek bu Galatasaray geçen yılki sezon başı temposunu geç yakalayacak gibi görünüyor. Hatırlatayım; taraftar çok öfkeli ve umutsuz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA