Türkiye'nin en iyi haber sitesi
LEVENT TÜZEMEN

Polat yeniden başkan!

Liderler, anlamlı kararlar vererek, hatalarını kabul edip takipçileri ve kurumları için en iyi olanları belirleyerek saygı kazanırlar. Bir lider, camiasının güvenini kazanmak için yeterliliğini ve karakter özelliklerini ortaya koymalıdır.
Galatasaray Başkanı Sayın Adnan Polat, var olan liderlik özelliklerini geç de olsa dünkü basın toplantısıyla ortaya koydu. Galatasaray Başkanları sert olur. Onlara ulaşmak zordur. Galatasaray'da başkanlık sistemi vardır. Polat, başkanlık sürecinde bu tanımlara uzak bir yönetim sergiledi. Sakin, hoşgörülü ve affediciydi. Bunda Galatasaray menfaatlerinin zarar görmemesi çabası vardı. Bu yumuşak tavrına zaman zaman suistimallerle yanıt aldı. Galatasaray büyüklerinin bana öğrettiği bir söz şöyle der: "Def-i mazarrat, celb-i menfaiden evladır."
Yani "Muzuru defetmek, onun getireceği faydadan daha hayırlıdır." Galatasaray Başkanı Polat'ın Mehmet Helvacı, Vedat Eşkinat ve Doğan Yalçınkaya'ya yönelik "Onurlu insanlar gibi sizi istifaya davet ediyorum" çağrısı geç de olsa yukarıdaki sözün tam karşılığıdır. Polat'ın yaşadığı sıkıntılar hep iyi niyetinin ve hoşgörüsünün suistimal edilmesinden kaynaklandı. Polat, alıştığımız Galatasaray Başkanı tavırlarını sergilememiştir. Rahmetli Özhan Canaydın'ın başkanlığı döneminde bir yönetici yüzüne karşı "Genel kurul kararı almazsak ibra edilmeyeceğiz" gibi bir tehditte bulunabilir miydi? Asla!
Polat, camiaya, taraftara önemli mesajlar verdi. "Galatasaray'ın sahibi, vücudu genel kurul, ruhu da taraftardır. Biri olmazsa diğeri de olmaz. Bunlar birbirlerini tamamlarlar" diyerek camiayı ve tribünleri sağduyuya ve birlikteliğe davet etti. Polat, bu konuşmayla bence Galatasaray'a yeniden başkan seçilmiştir.
Camia, mali kongreye kadar sakin kalmalıdır. Sayın Başkan da yine Galatasaray büyüklerinin "Olma kimsenin lütfuna talip, bedeli hürriyettir" sözünü bunca sıkıntıdan sonra unutmamalıdır. Geçmişteki Galatasaray başkanları gibi yapmalı; masaya yumruğunu vurmakta artık geç kalmamalıdır.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA