Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Bravo Maltepe Belediyesi'ne..

Üniversite yıllarımızda İstanbul'a geldikçe ara ara gittiğimiz bir plajdı, Süreyya.. Uzaktı çünkü.. Maltepe'deki plaja banliyö treniyle giderdi arabası olmayanlar.. "Süreyya" diye istasyon vardı zaten. Kız arkadaşımızla romantik bir gün geçirmek istersek seçerdik Süreyya'yı.. Çünkü tanınma, yakalanma ihtimali pek yoktu, uzak olduğundan..
Plajın simgesi, sahilden 50 metre falan açıktaki Bakireler Mabedi / Temple de Vierges anıtıydı. Plajı inşa ettiren, hani Kadıköy'deki Operayı da yaptıran Süreyya Paşa bu "Bakireler" mabedine Avrupa plajlarında rastlamış. Aynisini yaptırmış.. İnanca göre bu anıtı ziyaret eden bekâr genç kızlar hemen koca bulurlarmış.
Sular kirlenip plajlar yok olunca, hele de oradan şimdinin dünya güzelliği o harika sahil yolu geçince, anıtı da oradan almışlar.. Duyduğuma göre bir Migros'un oto parkında atılı gibi duruyormuş..
Şimdi bu nerden çıktı..
Pazar akşam üzeri yola çıktık. Maltepe Belediyesi yeni bir Kültür Merkezi yaptırmış, 21 trilyona.. Orada gene Belediye'nin kurduğu Maltepe Senfoni eşliğinde benim sevgili dostlarımın "Üç Tenor" konseri var..
Tarif ettiler.. E-5'i Gülsuyu'ndan çıkın.. Hemen göreceksiniz..
Görmemek mümkün mü?.. İşte aynen o Bakireler Anıtı mimarisi nerdeyse bire bir karşımda duruyor, ama bu defa devasa, 8 katlı bir bina var, sütunların arasında ve kubbenin altında, o bronz Venüs heykeli yerine..
İçinde beşer yüz kişilik iki salon.. Geniş galeriler..
İstanbul'un bir yerel belediyesine bakar mısınız?. Harika bir konser ve tiyatro salonu.. Ve de bu salonu kullanacak bir senfoni orkestrası!..
Maltepe Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Zengin ile bu yaz, Maltepe sahillerinde, açık havadaki gene 3 Tenor konserinde tanışmıştım.
Bu merkez henüz inşa halindeydi. Bu defa gene 3 Tenor için gittim Maltepe'ye.. Harika merkezi gezdim. O plajdaki anıt da, Migros oto parkından, bu merkezin önüne taşınmaz mı acaba?.
Hoş konser salonunda, Naci Özgüç'ün yönettiği Maltepe Senfoni'yi, bu genç orkestrayı gururla ve mutlulukla izledim..
İşte Avrupa Kültür Merkezi'ne yakışır salon ve orkestra.. İşte "Türkiye Cumhuriyeti'nin temeli kültürdür. Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından biri kopmuş demektir" diyen Atatürk'e layık bir ilçe ve yerel yönetim..
Ve de en güzeli..
Şenol Talınlı, Ayhan Uştuk ve Aykut Çınar tek boş koltuğu olmayan salonda konseri bitiremediler.. Alkış.. Kıyamet.. Herkes ayakta..
Bir daha geldiler.. Verdi/ Rigoletto/ La Donna e Mobile söylediler.. Gene alkış kıyamet.. Bir Karadeniz havası Batum'u tekrar ettiler.. Daha çok yıkıldı salon..
Bir daha geldiler.. Tempolu alkışlarla "Bir daha" istenen şarkıya bakar mısınız?..
Nessun Dorma/ Puccini/ Turandot!.
Dikkat buyurun.. Maltepe ilçesi burası..
..Ve üç Tenor "Vinçero" diye haykırarak final yaparken, havaya kalkan ve gerçek zaferi ilan eden yumruklar..
Maltepe'de gerçek bir "Zafer" gecesi yaşadık pazar gecesi..

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA