Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Deprem öldürmez.. Bina da öldürmez..

"Deprem öldürmez, bina öldürür" diyorlar.. Yanlış.. Deprem de, bina da öldürmez.. İnsan öldürür.. Peki hangi insan öldürür?.
"Binayı yapan.. Yaparken çalan.."
Yanlış.. O lafın da ipliği pazara çıktı..
"O binanın yapılmasına, içine insanların yerleşmesine izin verenler.."
Bakın.. Artık o lafın da on paralık kıymeti harbiyesi yok..
Depremde yıkılırken altında kalanları öldüren binaları yapanlar ve onlara bakanlar, imzayı çakanlar da öldürmüyor insanları..
Öldürenler, "Sorumsuz" sorumlular.. Bu katillerden hesap sorması gerekirken sormayanlar..
Van'da arka arkaya iki deprem oldu. Hadi ilkinde gafil avlandık.. Peki ikincisinde..
Ya ikincisinde..
O Bayram Oteli'nin içine insanların girmesine, kalmasına kim izin verdi?.
Yahu başta Çevre Bakanı, hükümetin yarısı orda.. Türk Balesini kuran Dame Ninette de Valois'yı ölümünün onuncu yılında anmak üzere düzenlenen tarihi geceye dahi katılma gereği duymayan Kültür Bakanı bile orda.. Kurtarma için gelen yabancı ekipleri turist sanmış olmalı..
Hükümet nerdeyse Van'da toplanırken, devletin pervasızlığına bakar mısınız?.
Devletin ve belediyenin görevli ekipleri 7.2 sonrası bina bina dolaşıp, rapor veriyorlar.. "Yaşanabilir" raporu..
Bayram Oteli rapor alanlar arasında..
Kim vermiş?. Nasıl vermiş?.
Hayır, sorum bu değil.. Bu soruyu sormak için yazar olmaya falan gerek yok. İlkokulda sınav yapın.. Üçüncü sınıf öğrencisi sorar, "Öğretmenim kim izin verdi" diye..
Verdi.. Biri verdi.. Rüşvetle verdi.. Hatır için verdi.. Gelecek seçimde oy almak için verdi.. İşini ciddiye almadığı için verdi. Binayı görmeden verdi.. Ne halt için verdiyse verdi.. 5.6 ile çöktü, "Sağlam" bina.. 5.6 ile, süpermarketteki elma rafı bile yıkılmaz.. "Sağlam" bina çöktü.. Anlayın ne kadar sağlam, hükümet ordayken rapor alan bina..

***

Bakın, kaçıncı dalga oldu bilmem. Sayıları şaşırdım.. Ergenekon olduğu iddia edilen bir dava var. Yığınla insan içerde.. Balyoz olduğu iddia edilen bir dava var.. Yığınla insan içerde.. Haklarında alınmış tek günlük mahkumiyet kararı yokken dört yıldır içerde olan yüzlerce insan var.
Bu ülkenin en tepesindekilerden, kahve köşelerine kadar, bu mahkum olmamış insanları mahkum eden yüzlerce laf duymadık mı?. Her gün duymuyor muyuz?.
Yürütme sorumluları, "Bu ülkede tutuklu gazeteci yok. Onlar gazetecilikten tutuklu değiller" diyor.. Yani yargının kararı henüz yok, ama yürütme onları suçlu ilan etmiş bile..
Ya köşe yazıları.. Adını hep örnek olarak kullandığım, dört yıldır hapiste, 250 gündür de hücrede yatan Mustafa Balbay.. Deniz Feneri tutukluları üç ay yatınca "Uzayan tutukluluk cezaya dönüşür" diye tahliye edilirken, hala ne zaman çıkacağını bilmeden yatan Milletvekili Mustafa Balbay'ı mahkum eden yüzlerce köşe yazısı okumadınız mı?.
Peki şimdi soruyorum size Sevgili Okurlarım..
7.2'den sonra "Çöken bu binaların yapımına, içine insanların yerleşmesine izin verenlerin canına okuyacağız" diyen bir, tek bir sorumlu duydunuz mu, Yürütme'den?..
Peki ya Yargı?..
7.2'den sonra, bölge savcıları bir tek kişiyi tutukladılar mı, dava açtılar mı?.
Ergenekon ve Balyoz, iddia edilenlerin doğruluğu yarın kanıtlanırsa, "Teşebbüs halinde kalmış" suçlardır. Oysa Van'da insanlar öldü.. Yüzlerce öldü. Teşebbüs falan değil.. İşlem tamam.. Cinayet değil, katliam var. Ders almadık. İbret almadık.. Korkmadık bile.. Aynen devam.. 5.6 ile yeniden insanlar öldü. Seri katliama dönüştü iş..
Hala duyanınız var mı, "Bu binalarda yaşanmasına izin verenlerin canına okuyacağız" diyen bir "Yürütme" sorumlusu.. Hala göreniniz var mı, bu seri katliamlar sürerken, bir tek kişiyi tutuklayan "Yargı" sorumlusu..
Bu ülkede kim ne yapsa yanına kâr kalıyor.. Bilinen bu..
TEM kazasında emniyet şeridini işgal edenler yüzünden 9 insan öldü. Ambülans yetişemediği için.. Kan kaybından..
Polis bir plaka aldı mı?. Savcılar, o emniyet şeridini işgal eden katil orospu (Artık aynen yazıyorum, öfkemden, kimse kusura bakmasın) çocuklarından bir tekini ibreti alem için tutukladı mı?. "Ölüme sebep olmak"tan dava açtı mı?.
O zaman, yılbaşında yapacağınız yüzde on ceza zammı ile emniyet şeritleri kurtulur mu sanıyorsunuz?.
Bu ülke sorumluları, sorumluluklarının gereğini yapmadıkları sürece, biz insanlar pisi pisine ölmeye devam edeceğiz. Arkamızdan hesabımızı soran da çıkmayacak..
Yeni depremler.. Yeni ölümler.. Yeni depremler.. Yeni ölümler..
Allah Van'ı üçüncü depremden korusun.. Çünkü ardından gene ayni sahneleri yaşayacağız. Ben ayni yazıyı bir daha yazacağım.
Yazdığımla da kalacağım..
Çünkü biliyorum.. Bu yazı kimseyi, 3.1 bile sallamayacak!.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA