Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Gene grev tehdidi!..

Bu ülkenin göreceli olarak en iyi koşullarda yaşayan ve çalışanlarıdır, THY'dekiler.. Hem gelir, hem de ek avantajları, benzerlerinden o kadar farklıdır ki, iş arayan herkes bir torpil bulup THY'ye kapak atmaya çalışır..
Birinci gerçek bu..
İkinci gerçek.. THY, sadece bu ülkenin değil, dünyanın en hızla ilerleyen kurumlarından biri.. Başından beri hep ilerledi, Son zamanlarda, hem de dünyanın genel bir ekonomik kriz yaşadığı, Avrupa devleri İspanya, İtalya'nın bile iflas noktasına geldiği dönemlerde (Krizlerden en çok etkilenenlerin hava yolu şirketleri olması mantıklı değil mi sizce?. Kaç hava yolu şirketi battı bu sırada dünyada.. En son Ermenistan Hava Yolları, geçen hafta..) THY, gelişme hızını katlamadı mı?.
Şimdi, tam da yaz sezonu yaklaşır, turizm sektörü de bir patlamaya hazırlanırken, gazetelerde bir ilan çıktı. Hava İş Sendikası, tam da bu en önemli sezonda "Grev yaparım ha" duyurusu ile ortaya çıktı.
Bu sendika ben bildim bileli, özellikle turizm sezonu öncesi yapar bu tür açıklamayı.. Çünkü bilir ki, THY grevi, sadece turizmi değil, turizmden geçinen yan sektörü, mesela kasapları bile etkileyecektir.
Geçmişte yaptılar da.. Göreceli olarak, üyeleri en rahat yaşayan sendika oldukları halde, ülke ekonomisi için en yıkıcı olacak dönemlerde grev yaptılar da. Yakından bilirim. THY'yi hep yakından izledim çünkü..
Şimdi merak ettiğim ve açıklanmasını istediğim sorular var..
Hava İş Sendikası Başkanı kimdir?.
Kaç yıldır bu görevdedir?.
Bu işten yıllık geliri nedir?. Başka kişisel geliri var mı?
Hava İş Başkanlığına başladığı gün, mal varlığı, banka hesapları neydi, bugün nedir?.
Bunları öğrenirsem, daha doğru yorumlar yapabileceğim..
Yıllarca Ankara'da yaşadım. Sendika ağalığının ne olduğunu gördüm.. Vehbi Koç işine Murat 131'le gelirken, her sene son model mersedes (Hem de o devirde) alan sendika başkanları ile ayni mahallede çalıştım yıllarca çünkü. Gözlerimle görürdüm, lükslerini..
Hava İş'de de bir ağalık var mı, yok mu?. Bu soruların doğrudan yanıtı kamuoyunu en doğru aydınlatır, sanırım.
Şimdi "Grev yaparız ha" diyen sendikaya da bir sorum var.. Sadece sendikadan gelen talimata uydukları ve işi yavaşlattıkları için sözleşmeleri feshedilen ve işsiz kalan 305 üyenize nasıl sahip çıktınız, onların zarar görmemesini nasıl sağladınız?. Bunları da açıklayın ki, yeni grev kararı alırsanız, THY çalışanları korkusuz, endişesiz uygulayabilsinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA