Pırasa, soğan ve elma kabuğunda bulunan kuersitin; kanser riskini azaltıyor. Yeşil yapraklı sebzelerde bulunan E vitamini ise tümör oluşumunu engelliyor. Beslenmenin sağlıklı bir yaşam için önemi tartışılmaz. Bu nedenle bazı besinler daha da ön plana çıkıyor. Kanserden korunmada da anti kanser özelliği taşıyan birtakım bileşikler önem taşıyor. İşte kanserle mücadelede tümör oluşumunu engelleyen bazı takviyeler... ASETİLSİSTİN KUERSETİN KOENZİM Q SELENYUM C VİTAMİNİ Bazı çalışmalar ise C vitamininin, radyoterapinin etkisini artırabileceğini ortaya koymuştur. C vitamini dikkatli bir biçimde kullanılmalıdır. Ancak C vitamininin; ümmin sistemini güçlendirdiği, enfoksiyonlara karşı direnci artırdığı gibi lenfoma, mide, baş, boyun tümörlerinde de faydalı olabileceği iddia edilmektedir. E VİTAMİNİ Bitki yağları, buğday tohumu, yumurta, yeşil yapraklı sebzeler ve tüm tahıllardan elde edilen E vitamini; antioksidan olarak görev yapar. Başlıca fonksiyonu; bir peroksil radikal avcısı olarak hareket ederek serbest radikallerin yapılmasını engellemek ve membran fosfolipidleri ile plazma lipoproteinlerindeki doymamış yağ asitlerini korumaktır. Araştırmalar; bu vitaminin bazı kanserlerin oluşum riskini ve sisplatine bağlı nörotoksisitenin görülme sıklığını azalttığını göstermiştir.