Türkiye'nin en iyi haber sitesi
BAŞYAZI MEHMET BARLAS

Amaçları Türkiye’de iktidar olmak değil mi?

Siyasi partilerin milletvekili aday listelerini gözden geçirirken, bir yandan da bestesi Necdet Ilgın'a, güftesi Kamil Bozdağ'a ait olan şarkıyı Zeki Müren'den dinliyorum...
"Ne sevincin ömrü varmış/ Ne gün gören çok yaşarmış/ Meğer hayat bir masalmış/ Zevk-ü sefa yalan imiş/ Kaçan fırsat elden kuşmuş/ Herşey fani hayat boşmuş/ Mecnun Kerem boşa coşmuş/ Aşk ve vefa yalan imiş/ Hani Karun malı nitmiş/ Hani Cengiz şanı nitmiş/ Hani lokman canı nitmiş/ Yalan dünya yalan imiş"
Liderleri ve partileri için canlarını dişlerine takan ve çoğu zaman inanmadıkları davaların kavgalarını da yapmalarına rağmen aday listelerinde kendilerini bulamayanlara mı ithaf edilmeli bu şarkı?

Meğer hayat bir masalmış

Bugünün bilgilerine sahip olarak geçmiş bir zamanda yaşamak mümkün olsaydı, bu listelerde yer verilmeyenler, yine de o kavgacı üslupları ile liderlerine yaranmak için kendilerini ortaya atarlar mıydı acaba?
Veya daha somut bakalım olaya... CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, MHP'li Ekmeleddin İhsanoğlu'nu CHP'nin de Cumhurbaşkanı adayı olarak ilan eder miydi? Ya da Kamer Genç o incitici cümlelerle siyasi rakiplerinin sinir ve tahammül tellerini kopartmaya çalışır mıydı?

Kaçan fırsat elden kuşmuş

Yıllarca ve en zor zamanlarda adı ile partisinin özdeşleştiği Deniz Baykal üstelik Antalya CHP listesinde ikinci sıraya koyulduğunu görerek geçmişe dönebilseydi... Ama siyaset böyle bir meslek... "Vefa" sadece İstanbul'da bir semtin adıdır bu âlemde... Siyasette bir kişinin başarılı olması için diğer bir kişinin başarısız olması, bu mesleğin temel kuralı değil midir?
Önümüzdeki 7 Haziran genel seçimlerine doğru ilerlerken, Türk demokratik siyasetinin bir temel sorununu görmezden gelmemiz mümkün değildir. Bu sorunun adı "CHP'nin iktidara alternatif olamaması"dır.

Yalan dünya yalan imiş

Bu partinin milletvekili aday listelerini irdelerken, hedeflenenin Türkiye'de iktidara aday bir kadroyu oluşturmak yerine, seçim sonucu ne olursa olsun Kılıçdaroğlu ve ekibinin CHP içindeki iktidarını korumak olduğu kuşkusu doğuyor... AK Parti'nin topluma sunduğu "Yeni Türkiye" kavramını bu partinin elinden alıp "Yeni CHP"nin kadroları ile bu kavramın içini doldurmak çabası, listede var mı? Ya da bu kadro "Açılım Süreci"ni AK Parti'nin elinden alıp, seçmene daha barışçı, daha uzlaşmacı bir yarını vaat edebilir mi? "Anti-Tayyipizm" dışında bir ideolojik yaklaşım çıkar mı bu kadrodan?

Güzel gün göremediler

Yıllarca partilerinin iktidar olması için sandığa giden vefakâr CHP seçmeni için de acaba bestesi Hacı Arif Bey'in ve güftesi Mehmet Sadi Bey'in olan Hüzzam şarkıyı mı mırıldanmaya başlamalıyız?
"Güzel gün görmedi âvâre gönlüm/ Neler çekti neler bîçâre gönlüm/ Muhâbbetle serâpâ yâre gönlüm/ Neler çekti neler bîçâre gönlüm"

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA