Türkiye'nin en iyi haber sitesi
İLKER GEZİCİ

Bursa'da keyifli bir aile hayatı yaşıyorum

Geçtiğimiz yıl sürpriz bir kararla Ahmet Murat Çakan'la evlenip Bursa'ya yerleşen Öykü Çelik Çakan: Bursa'da keyifli bir aile yaşantım var. İstanbul'da olsam huzursuz eden çok şey olabilirdi

Öykü Çelik Çakan'ın rol aldığı, Mit krizini anlatan 'Darbe' isimli film cuma günü izleyiciyle buluşacak. Yapımcılığını TFT Film'in, yönetmenliğini Yasin Uslu'nun üstlendiği filmde; Cansel Elçin, Erdinç Gülener ve Şemsi İnkaya da başrolleri paylaşıyor. Geçtiğimiz yıl sürpriz bir kararla 25 gündür tanıdığı Ahmet Murat Çakan'la evlenen Çelik, Bursa'da yaşamaya başladı. Öykü Çelik Çakan, yeni filmini ve evliliğini anlattı...

'Darbe' filmi için nasıl bir çekim süreci geçirdiniz?
Senaryoyu ilk elime aldığımda korktum. Bir gömlek ve kucağımda bir çantayla başladığım filmi, öyle bitirdim. 30 gün boyunca koştum. Arabadan inip vapura doğru kaçtığım bir dakikalık sahneyi 24 saatte çektik. Fiziksel güce dayalı bir setti.

DÜĞÜNÜMDE EĞLENDİM

Evliliğiniz de çok ani oldu. Evlenmeye nasıl karar verdiniz?
Ben de anlamadım. Kısmet kader. (Gülüyor) Aklımda hiç evlenmek yokken bana evlenmeyi Murat düşündürdü.

Nasıl? Ne yaptı da sizi etkiledi?
Bir insanla ilgili kararınızı 10 saniyede veriyorsunuz. Murat'la doğum günümde tanıştık. Murat'ın evlenilecek insan olduğunu ilk görüşte anladım. Bunu çok net hissettim. Murat'la dünyanın her yerinde rahatlıkla yaşayabilirim.

Gelinlik de giymediniz. Gelinlik hayaliniz yok muydu?
Dizi ve film çekimleri için çok gelinlik giydim. Gelinlik benim için büyük yük. Evlendiğim gün, dünyanın en mutlu günüydü. Ben de eğlendim. Düğün yapmış olsam stres yaşayacaktım.

Apar topar evlenince hakkınızda hamile mi dedikoduları çıktı. Hamile miydiniz?
Ben çocuk için evlenmedim. Murat'tan çocuğum olduğunu düşünemiyorum bile, muhteşem olur ama öncelikle evliliğin tadını çıkartmak istiyoruz.

Evlendikten sonra hayatınızda neler değişti?
Evlendikten sonra değişen bir şey yok. Ne aldıysam o. O yüzden bir sıkıntı yok. Ama ben kendimi koruma içgüdüsüyle güçlü olmaya şartlanmışım; Karadenizli'yim. Doğamızdan gelen bir sertlik var. Eskiden daha maskülendim. Evlendikten sonra kalkanımı indirdim; daha naifim, eski sertliğim yok. Şu anda kendimi eşime teslim ettim.

Evlilik nasılmış?
Şu ana kadar yaptığım en güzel şey evlilik. Murat'a o kadar aşık oldum ki onun için yapabileceğim en güzel şey onunla evlenmekti.

HERKES BİZE ÖZENİYOR

Ailenizden, arkadaş çevrenizden nasıl tepki geldi?
Nikah masasında sıraya girip evlilik cüzdanımızın fotoğrafını çektiler. Kimse inanmıyordu. Murat'la bizi yan yana gören evliliğe çok özeniyor.

İstanbul'dan Bursa'ya taşındınız, değil mi?
Evet. Şu an benim evim Bursa'da. Radikal bir karar. Bursa değil Van da olsa yine giderdim. Çünkü İstanbul mu, Murat mı? Ben Murat'ı tercih ettim.

Bursa'da nasıl bir hayatınız var?
Ben Bursa'yı inanılmaz sevdim. 15 dakikada karların içindesin, 15 dakikada deniz kenarındasın. Çok yönlü tarihi dokusu var. En önemlisi aile şehri. İstanbul'da herkes yalnız yaşıyor. Bursa'da keyifli bir aile yaşantım var. İstanbul'da olsam huzursuz eden çok şey olabilirdi.

Ev kadınlığına alıştınız mı?
Evet, türlü türlü yemekler yapıyorum. İstanbul'a çekimlere giderken eşimin yemeğini hazır bırakırım. Ben yemek yapmayı çok severim. Kayınvalidemin eliyle benim elim aynı; yemeklerimiz çok benziyor. Eşim 16 kilo aldı. Ben dört kilo almıştım ama iki kilosunu verdim. Eşim inşaatçı ama aynı zamanda restoranları da var. Bazen "Sen bize yemek yapsana" diye takılıyor.

DİZİ TEKLİFLERİNİ ANNEME DANIŞIP KARAR VERİRİM


'Darbe', aynı zamanda siyasi bir film; Mit krizini anlatıyor. Teklifi kabul ederken çekinceniz oldu mu?
Düşündüm ama artık herkes her yerde oynuyor. Ben filmin içinde bir taraf değilim. Eğer bu filmde olmak çok kötü bir şeyse, bunu bana söyleyecek kişinin çok temiz olması lazım. Öyle bir durum da yok. Ben bir senaryoda oynadım. "Siyasi görüşüme uymayan filmde oynamam" demem. Neyi oynadığıma bağlı. Bununla alakalı ne söylersem söyleyeyim aforoz edilirim. Kimseyi memnun edemem. Marlon Brando değilim ki Oscar'ı reddedeyim. Bunu Türkiye'de kim yapabilir?

Bir projeyi kabul ederken kime danışırsınız?
Menajerimle konuşurum. Ama diziyse annemle konuşurum. Çünkü o neyin tutup tutmayacağını çok iyi bilir. Dizide hiç yanıldığını görmedim.

FİLM, ENGİN YÜZÜNDEN ERTELENMEDİ

Altı yılda 10 filmde rol almışsınız. Sinemayı daha mı çok seviyorsunuz?
Evet. Sinema her zaman daha özgür olabildiğim bir alan. Festival filminde de oynarım, bütçesiz bağımsız filmlerde de oynarım, gişe filmlerinde de. Sinema daha önemli benim için.

'Romantik Komedi 3' filminin Engin Altan Düzyatan'ın sakallarını kesemediği için ertelendiği iddiası doğru mu?
Doğru olmadığını biliyorum. O kadar büyük bir prodüksiyon saç ve sakal yüzünden ertelenemez. Bize de çok net söylenmedi ama yapımla alakalı bir sıkıntı vardı sanırım.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA