Türkiye'nin en iyi haber sitesi
PELİN KAYA

Fi‘de yaşanan tuhaf krizler

Dijital dizi devrinin en ses getiren projesi, hiç şüphesiz ki 'Fi' dizisi oldu. Gösterilen özen, verilen uğraş her dakikasıyla kendini belli ediyor. Ama bazı sorunlar da yaşanmıyor değil.
Üstelik Türk dizi tarihinde ilk kez böyle bir sorun yaşanması, durumu daha da ilginç kılıyor. Gelelim yaşanan ilginçliklere...

ADLARI YOKTU
Dizi yayınlanmadan önce sosyal medya hesaplarımdan, dizinin stylingini çok başarılı bulduğumu belirtmiştim.
Gelen yorumlardan öğrendiğime göre, işin içinde yine Başak Dizer Tatlıtuğ ve Deniz Marşan ikilisi varmış.
Ama gelin görün ki, stylingden sorumlu olmalarına rağmen jenerikte isimlerinin geçmemesi bazı takipçilerimin dikkatini çekmiş.
Hatta ikilinin dizinin galasına katılmamalarının nedeninin de bu olduğu konuşuluyordu.
Sonra neler yaşandı bilmiyorum ama dizi yayınlandıktan iki-üç gün sonra jenerikte birden bire ikilinin adı görüldü. Ay Yapım gibi deneyimli bir yapım firmasının 'Yazmayı unuttuk' demesi imkansız olduğu için ortada bir sorun olduğu aşikar.
Son olarak öğrendiğime göre; Başak ve Deniz, dizide sadece erkek oyuncuları giydiriyormuş, kadın oyuncuları giydirmeyi bırakmışlar.
Bakalım dizinin yeni bölümlerinde styling için ne yazılacak...
Bir diğer enteresan sorun ise sponsorlar ile yaşananlar. Yapımcı firma öyle sıkı bir sponsorluk anlaşması yapmış ki, diziye ürün veren hiçbir marka sosyal medyasından paylaşım yapamıyor. Ola ki bir marka dizide giyilen bir ürününü sayfasında paylaşsın, hemen üç avukat birden arayıp paylaşımın kaldırılmasını istiyormuş.
Ne kıyafet, ne takı, ne de ayakkabı; yani kullanılan hiçbir ürün için sosyal medyada duyuru yapılamıyor. Tabii bu da markaların işine gelmiyor.
Böylesi anlamsız ve baya katı bir yasağın ne gibi bir gerekçesi olabilir diye düşünüyorum ama bir türlü işin içinden çıkamıyorum.

YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA