Türkiye'nin en iyi haber sitesi
MEVLÜT TEZEL

Almanlara yemek dağıtan Suriyeli mülteci

Alex Assali, Suriyeli bir mülteci, Eylül ayından beri Almanya'nın Berlin kentinde yaşıyor. Assali, her cumartesi kentin merkezinde kurduğu bir tezgahta kendi imkanlarıyla pişirdiği yemekleri evsizlere dağıtıyor.
Assali'nin amacı yeni bir hayat kurması için kendisine yardımcı olanlara teşekkür etmek. Assali'nin hikayesi; arkadaşı Tabea Bü, Facebook sayfasında paylaşınca medyada haber konusu oldu.
Assali, "Yemekler karşılığında evsizlerin söylediği bazı sözler beni gerçekten ağlatıyor. Bazen sadece Tanrı'ya şükrediyorlar ve bu bile beni çok duygulandırıyor" diyor.
Müthiş bir hikaye değil mi? Kendisine yardımcı olan bir ülkeye bundan daha güzel bir teşekkür olabilir mi? Assali'nin yemeklerini de genelde evsiz Almanlar yiyormuş.
Assali, hâlâ bir iş bulamamış ama kocaman bir yüreği var. İnsan isterse her şartta başkalarına yardımcı olabileceğini kanıtlayan Assali'nin hikayesi Suriyeli mültecilere önyargıyla yaklaşan, onları kendi vatanlarında istemeyen Avrupalı ırkçılara da ders olacak cinsten.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA