Türkiye'nin en iyi haber sitesi
ÖNERİ-YORUM ŞEREF OĞUZ

Zekâyı keşfetme yeteneği

Dördüncü Zekâ ve Yetenek Kongresi'ndeyiz.
2 günlük kongre için yurdun dört yanından gelmiş gençler, zekâ ve yeteneğe dair neler olup bittiğini öğrenmek için toplanmış.
Yıllardır kongrelere katılan, düzenleyen, konuşan, izleyen biri olarak dikkatimi çeken, genç insanların, çeşitli illerden kalkıp gelmeleri, 120 liralık katılım ücreti ödeyip, çoğunun yer bulamadığı için geri dönmeleridir.
Bu durumu son derece hayati öneme sahip ve müthiş gelişme olarak değerlendiriyorum. Bu durum, zekâ ve yeteneğin artık gündeme geldiğinin, 3 tarafı deniz, 4 tarafı sorunlarla çevrili bu çetin coğrafyada daha akıllı olmamız gerektiğini kavradığımızı yansıtıyor.
Türkiye Zekâ Vakfı Başkanı Emrehan Halıcı sorunlarla baş etme yeteneğimizi organize hale getirmek, kamunun zeki ve yeteneklilerimiz için hangi tür imkânlar açabileceği, bu değerli insan kaynağımızın nasıl daha verimli kullanılabileceğini tartıştıklarını söylüyor.
İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali, insan beyninin daha yetkin kullanımı halinde toplum hayatından birey mutluluğuna, ekonomiden geleceği inşa etmeye dek her alanda nasıl fark oluşacağı üzerinde duruyor.
Ziya Selçuk, her çocuğun ayrı bir evren olduğunu, tekdüze eğitimle bu zenginliği heba etmemek gerektiğini savunuyor. Ferhunde Öktem ise zeki ve yetenekli çocukların eğitimine dair altın bilgiler sunuyor.
Onlar anlatıyor, salon dinliyor ve anlıyorum ki bu alanda susamışlık had safhada... Zekâ ve yeteneklerimizi daha iyi bir yarın, daha güçlü bir Türkiye ve daha yetkin birey için kullanmak istiyoruz fakat henüz yol yordam geliştirmediğimizi fark ediyoruz.
Benim gençlerle paylaştığım, her toplumun yüzde 2'sinin zeki ve yeteneklilerden oluştuğu ancak toplumların kaderini, bu yüzde 2'ye nasıl davrandığımızın belirlediği tezim idi.
Zekâ iyidir ama zekâyı keşfetmek daha üstün zekâ gerektiriyor.
Şimdi bu yeteneği geliştirmek zorundayız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA