Türkiye'nin en iyi haber sitesi
HINCAL'IN YERİ HINCAL ULUÇ

Kokain!.. Doğrular!.. Yanlışlar!..

Kokain konusunu her yönüyle tartışmamız gerek.. Ama doğru tartışmamız gerek..
Medyamız işin sadece hukuksal yanını konuşuyor. "Kokainle ilişkili yakalanan ünlüler teşhir edilmeli mi, edilmemeli mi?."
Tartışırken de kokainden "Uyuşturucu" diye söz ediyorlar.
Yanlış.. Kaç defa yazdım.. Yanlış..
Haberciler, editörler, köşe yazarları, yazdıkları şeyi hiç mi merak etmezler?.
Kokain "Uyuşturucu" değil, tam tersine "Uyarıcı!.."
U- ya- rı- cı!..
Yani performans arttırıcı.. Yani doping.. Yani insanı uyutup hayale daldırmıyor, tersine dürtüp performansa hazırlıyor..
Maradona niye kokain alıyordu, 1994 Dünya Kupasında.. Niye kupadan ihraç edildi?. Niye aktif futbolculuk hayatı bitti?. Dopingdi aldığı çünkü..
Daha yeni oynadı, Uçuş/ Flight filmi.. Hâlâ da oynuyor?. Pilot Denzel Washington zurna gibi içtiği ve sabaha kadar seviştiği gecelerin sabahında uçuşa nasıl hazır oluyordu?.
Kokain çekerek.. Kokain uyarıyor, uyandırıyordu çünkü..
Kokain niye zenginler içindir?.
Performansı arttırırken duvarları da kaldırır çünkü.. Seks âlemlerinde çok kullanılması bundandır. Çok pahalı olması bundandır.
Eroin uyuşturur, uyutur, hayallere daldırır. Bu yüzden göreceli olarak fakirlerin "Mal"ıdır. Ucuzdur. Zavallı insanları, içinde yaşayamadıkları dünyadan uçurur, götürür.
Eroin bağımlılık yapar. Yani başladınız mı, almazsanız kriz geçirirsiniz. Tedavisi uzundur, zordur ve kesin değildir. İlk temasta tekrar edebilir.
Kokain alınmazsa kriz yaratmaz. Yıllarca kullananlarda dahi bağımlılık çok az görülmüştür.
Bu yüzden dünya kokain baronlarını besleyen Amerika'da en azından bir kez denememiş zengin çocuğu bulmak çok zordur. Amerika'da çok ağır cezalar olduğu halde..
Mesela.. Kokainin ülkeye girişini önlemek için "Sıfır Yasası" çıkardılar. Amerika sınırında içinde yarım gram dahi olsa kokainle yakalanan araca, otomobil, uçak, yat, gemi her neyse, devlet anında el koyuyor. Yani öyle " Satıcı değil, kullanıcıyım, bakın hepsi yarım gram" falan yok.. Yasa "Sıfır!.." Hiç olmayacak.
Çünkü kokain, kullanımı sürdürdüğünüzde fevkalade zararlı, tüm zehirler gibi.. Adı üstünde zehir işte.. Ve de gençliği, hem de en iyi koşullarda yaşayan gençliği zehirliyor. O bakımdan yayılması ve satılması daha kolay.. O yüzden tacirleri teşvik ediyor. Her paralı genç, potansiyel pazar..
Bizde..
Bizde kokaini 80'li yıllarda duymağa başladık.. Sosyete ve sanatçılar arasında.. Yani kokain kullanan ünsüz birini bulmak zor..
Şimdi
geliyoruz işin hukuksal yanına..
Kokain kullanmak suç. Her suçluyu açıklıyoruz.. Ünlü kokain içicisi niye korumaya alınacak?.
Kaldı ki, "Teşhir" önlem yollarından biri..
"Ben içiciyim" diyeni serbest bırakan hukuk düzeninde "Teşhir" de olmazsa, nasıl önleyeceksiniz, bunu tartışalım bir..
Polis, kokain baskınlarını haber veriyormuş.. Bence iyi ediyor.. Teşhir, kokain tuzağına çekilmek istenen öteki ünlüler için "Çekince" olur hiç değilse..
İkincisi..
Sıradan vatandaş suç işleyince teşhir ediyoruz da, ünlüler niye edilmesin, bunu da "Eşitlik" açısından tartışalım, iki..
Kokain, ülkemizde artarak yayılıyor. Ayni hızla tartışmalıyız.. Eğer gençlerimizi, gelecek kuşakları korumak istiyorsak, hem de çok ciddi tartışmalıyız!..


Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA