Kocaeli Şehir Tiyatroları, Prestijli Afife Tiyatro Ödülleri'nde 7 dalda aday
"Türkiye tiyatro sahnesinin parlayan yıldızı Kocaeli Şehir Tiyatroları, bu yıl 26. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde 'Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi' oyunu ile tam 7 farklı kategoride ödüle aday gösterildi. Bu büyük başarı, tiyatro dünyasında heyecan yarattı ve sanatseverlerin gözlerini Kocaeli'nin sahne sanatlarına çevirdi.
Türkiye'nin en prestijli ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nin kültür sanat camiasında yarattığı heyecan 26. yılında da devam ediyor. Sezonun adayları ve özel ödül sahipleri Yapı Kredi Kültür Sanat'ta düzenlenen basın toplantısıyla açıklandı. Buna göre Kocaeli Şehir Tiyatroları'nın "Yaşamak mı Yoksa Ölmek mi" adlı oyunu 26. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'ne 7 dalda aday gösterildi.
ÖDÜLLER 11 HAZİRAN'DA
Hayatını tiyatroya adamış büyük sanatçı Afife Jale'nin adını 26 yıldır yaşatan Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, bu yıl 11 Haziran'da Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilecek görkemli bir törenle sahiplerini bulacak.
ANTALYA'DA SAHNE ALACAK
Diğer yandan Türkiye'nin en prestijli tiyatro ödüllerinde aday olan oyun, 26-27 Mayıs'ta Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi'nde tiyatro severler ile buluşacak. Biletler tiyatro.kocaeli.bel.tr adresinden alınabiliyor.
3 ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLMÜŞTÜ
24. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri'nde Vişne Bahçesi ile 7 dalda aday gösterilen Kocaeli Şehir Tiyatroları, "Yılın En Başarılı Oyunu", "Yılın En İyi Hareket Düzeni" ve "Yılın En İyi Dekor Tasarımı" ödüllerine layık bulunmuştu. Geleneksel olarak bir önceki yıl ödül alan kişi bir sonraki yılın kazanına ödül veriyor. Bu sebeple 25. Yapı Kredi Afife Tiyatro ödülleri töreninde de "Yılın En Başarılı Oyunu" ödülünü Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Aydın Sigalı takdim etmişti.
EN SON HABERLER
- 1 83 eser bir arada
- 2 İstanbul’da Kültür Yolu heyecanı
- 3 Medeniyetimizin imzası Berlin'de
- 4 Pocoyo’nun merak dolu dünyası!
- 5 Zoe ve Milo ile dünyayı keşfet!
- 6 Ünlü fotoğraf sanatçısı Charles-Joseph de Ligne İstanbul’da
- 7 Türkiye Kültür Yolu Festivali’nin 20’nci durağı İstanbul!
- 8 Kadeş’in yeni nüshası bulundu
- 9 Türkiye sinemaya doyacak
- 10 Maraş dondurmasından eli böğründeye: Kahramanmaraş’ın 52 Lezzet Noktası