Nar günümüzde en çok Hindistan ülkesinde yetişir. Aynı zamanda İran, Çin ve Türkiye'de çok yetiştirilen yerler arasında bulunur. Türkiye'de en çok yetişen yerler arasında Akdeniz, Ege ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri ilk sıralarda gelir. Bu bölgelerde de belli şehirler nar yetiştiriciliğinde ön plandadır. Özellikle Denizli, Antalya, Gaziantep, Hatay, Aydın ve Muğla şehirleri nar üretiminde önemli paya sahiptir.
Nar ılıman ve sıcak iklimleri seven meyvelerdendir. Bu nedenle de kuraklığa karşı son derece dayanıklı olduğu söylenebilir. Akdeniz ikliminin hakim olduğu yerler bu meyve için ideal bir yetişme ortamı sunar. Çok yağış alan yerlerde nar ağacının köklerinde çürümeler meydana gelebilir.
Bu meyveler kumlu ve kireçli toprakları çok sever. Aynı zamanda killi ve ağır killi topraklarda yüksek bir verim sunabilir. Nar sonbahar mevsiminde yetişen bir meyvedir. Bu meyvenin ağaçları ilkbahar mevsiminde çiçek açar ve eylül ekim aylarında da hasat zamanı gelir.
Nar sonbaharda yetiştiği için sonbahar mevsiminin sonlarına tüketilebilir. Kış aylarında da birçok yerde nar meyvesini görebilme imkanı bulunur. Kasım ve aralık aylarında bu meyveyi tüketme imkanı vardır. Ancak en lezzetli nar sonbahar aylarında tüketilir.
Nar meyvesi eylül ayından kasım aralık ayına kadar hasadı yapılan bir meyvedir. Fakat sıcak yerlerde ocak ve şubat aylarına kadar tüketilebilir. Bu meyvenin hasadı nar meyvesinin türüne göre farklılık gösterir. Ancak genel olarak eylül ve ekim hasat zamanlarıdır.
Nar meyvesini en çok ekim ve kasım aylarında yiyebilirsiniz. Diğer mevsimlerde narlar genelde içi geçmiş diye tabir edilen aşırı olgunlaşmış hale gelir. Bu nedenle de beklentiyi karşılamayabilir. En iyi tadı sonbaharda hasat edilen narlardan alabilirsiniz.