Beyrut'ta gece saatlerinde yaşanan saldırı adeta kabusa dönüştü. İsrail'e ait silahlı insansız hava araçları, sivillerin ve medya mensuplarının konakladığı oteli doğrudan hedef aldı. Bina sarsıldı ve koridorlar çığlık sesleriyle doldu. O anlarda otelin üst katlarında bulunan A Haber muhabiri Ata Gündüz Kurşun ile kameraman Hüseyin Koçak, duman ve karanlık içinde yangın merdivenlerinden aşağı inerek saldırıdan sağ çıktı.
İsrail silahlı insansız hava araçları, Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta sivillerin ve medya mensuplarının konakladığı bir oteli doğrudan hedef aldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu 4 kişinin hayatını kaybettiği saldırı sırasında, A Haber muhabiri Ata Gündüz Kurşun ve kameraman Hüseyin Koçak da aynı otelde bulunuyordu.
BEYRUT'TA KORKU DOLU GECE
Patlama anında binadan tahliye olmaya çalışırken hem ölüm korkusu yaşayan hem de bölgedeki güvenlik güçlerinin sert müdahalesine maruz kalan A Haber ekibi, o kabus dolu geceyi ve İsrail'in sivil katliamını sıcağı sıcağına aktardı.
Saldırının gerçekleştiği anları anlatan A Haber muhabiri Ata Gündüz Kurşun, "Hüseyin Koçak ile birlikte yaşadık o kabus dolu geceyi ne yazık ki. Hemen arkamızda bulunan otel, Türkiye saatiyle 02:30 civarında İsrail'in silahlı insansız hava araçları tarafından hedef alındı. Biz yüksek katlarda kalıyorduk, otelin dördüncü katı vuruldu. Otelde kısa süreli bir sarsıntı yaşadık, ardından odaları bir duman bulutu kaplamaya başladı. Koridorlardan çığlık sesleri geliyordu; asansörler devre dışı kaldı, elektrikler kesildi. Yangın merdiveninden aşağı inerken yanımıza sadece kameramızı aldık" ifadelerini kullandı.
"BÜYÜK BİR TEHLİKE ATLATTIK"
Tahliye sırasında görüntü almaya çalışırken güvenlik güçlerinin müdahalesiyle karşılaştıklarını belirten kameraman Hüseyin Koçak, "14. kattan kayda girerek aşağı inmeye başladık. Dördüncü kata geldiğimizde bizi gördüklerinde, kamerayı fark edince direkt üstümüze çullandılar ve kapatmamızı söylediler. Arbede yaşanmaması için kamerayı kapattım ancak o anlarda 3-4 görevli bizi duvara yapıştırdı. Yarım Arapçamızla kayıtta olmadığımızı anlatmaya çalıştık" sözleriyle yaşadıkları zor anları dile getirdi. Muhabir Ata Gündüz Kurşun ise durumu, "Ölüm korkusunu yaşadık. Gazze'de katledilen meslektaşlarımız var, biz de bir insanız ve o anlarda gerçekten büyük bir tehlike atlattık" diyerek destekledi.
"OTELDE AİLELER KONAKLIYORDU"
İsrail'in saldırıyı meşrulaştırma çabasına rağmen sivil kayıpların yaşandığını vurgulayan Ata Gündüz Kurşun, "İsrail'in açıklamasına göre İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü'nden iki üst düzey komutanın orada kaldığı belirtildi. Ancak İsrail bu katliamı yaparken çoluk çocuk ayırmıyor. Otelde büyük bir göç dalgası nedeniyle aileler konaklıyordu. 409 numaralı oda hedef alındı ve aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu toplam 4 kişi hayatını kaybetti, 10 kişi yaralandı" açıklamasında bulundu.
"GÖREVİMİZE KALDIĞIMIZ YERDEN DEVAM EDECEĞİZ"
Yaşananların ardından sağlık durumlarının iyi olduğunu müjdeleyen Hüseyin Koçak, "Bizim sağlık durumumuz iyi, bir sıkıntımız yok çok şükür. Ruhsal olarak da rahatız" ifadelerini kullanırken, Ata Gündüz Kurşun da, "Arayan, soran, dua eden herkesten Allah razı olsun. Durumumuz iyi, görevimize kaldığımız yerden devam edeceğiz" sözleriyle kararlılık mesajı verdi.