SON DAKİKA… CHP'li Uşak eski Belediye Başkanı Özkan Yalım, 21 yaşındaki sevgilisiyle Ankara'da otel odasında yakalandı. Tutuklanan ve partiden uzaklaştırılan Yalım'ın lüks araçları, TMSF tarafından satışa çıkartıldı. Ancak toplam değeri 42 milyon lirayı bulan lüks araçlara alıcı çıkmadı. TMSF'nin 10 Eylül'de yeniden satışa çıkartacağı araçlar tek tek açıklandı. İşte detaylar…
SON DAKİKA… Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yönelik yolsuzluk ve rüşvet soruşturması kapsamında, Uşak Belediye Başkanı Özkan Yalım hakkında işlem başlatıldı.
Ankara'da 21 yaşındaki sevgilisi ile otel odasında havluyla yakalanan ve gözaltına alınan Yalım, tutuklandı. Partiden atılan Yalım'ın CHP'li belediyelerde işe aldırdığı sevgililerinin bankamatik memur olduğu ortaya çıktı.
Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu, Uşak Belediyesi'ne yönelik düzenlenen rüşvet ve usulsüzlük operasyon kapsamında tutuklanan Belediye Başkanı Özkan Yalım'ın şirketlerine ait araçları satışa çıkarttı.
Ancak aralarında lüks otomobillerden kamyona hatta motosiklete kadar pek çok aracın yer aldığı araçlara talip çıkmadı. TMSF'nin verdiği ilanlarda lüks ciplerden kamyonlara kadar 25 araç listelenirken TMSF, Yalım Petrol Ürünleri Turizm Otomotiv Gıda Nakliye Sanayi Ve Ticaret Ltd. Şti'ye ait araçların değerinin 41 milyon 944 bin 500 lira olduğunu açıkladı.
TEMİNAT MEKTUBU SUNULACAK
İhaleye katılmak isteyenlerin her bir araca ait teminat bedeli/bedellerini; Yalım Petrol Ürünleri Turizm Otomotiv Gıda Nakliye Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti.'nin Halkbank Uşak 1 Eylül Şubesi TR51 0001 2001 3710 0010 1022 48 İBAN no.lu TL yatırılacak ya da aynı tutarda 2 ay süreli geçici banka teminat mektubunu Şirkete teslim edecek. İhale mahallinde nakit teminat tahsili yapılmayacak. İhale mahallinde nakit teminat tahsili yapılmayacak.
ARAÇLARIN EKSPERTİZİ YAPILMADI
Satış ilanında belirtilen bilgiler taahhüt niteliğinde olmayıp genel bilgi niteliğinde bulunuyor ve araçlar bulunduğu hali ile satışa çıkarıldı.
10 EYLÜL'DE YENİ BİR İHALE YAPILACAK
TMSF, ihalenin 10 Eylül 2026 tarihinde saat 10:00 ve 13:30'da yapılacağını açıkladı.