Sivas'ın Divriği ilçesinde günlerdir AFAD ve komandolar tarafından her yerde aranan 11 aylık Büşra bebeğin akıbeti, anne Elif Balıkçı'nın şoke eden itirafıyla ortaya çıktı. Köylülerin "Anne ve baba çok rahattı, hiç ağlamadılar" şeklindeki haklı şüphesiyle derinleşen soruşturmada vahşi hayvan kurgusu çöktü ve duyanların kanını donduran o korkunç gerçek gün yüzüne çıktı...
Köylülerin Dikkatinden Kaçmayan Korkunç Şüphe! Diyarbakır'dan Sivas'a mevsimlik işçi olarak gelen ailenin şüpheli hareketleri, ilk günden itibaren köy halkının dikkatini çekmişti. Olayın yaşandığı çadırlar bölgesine yakın konumda bulunan Göndüren köyü sakinlerinden Neşet Balım'ın sözleri, olayın seyrini değiştiren en önemli detaylardan biri oldu.
"ANNE VE BABA ÇOK RAHATTI, HİÇ AĞLAMADILAR"
Balım, "Anne ve babası çok rahattı. Çocukları kayıp bir aile gibi davranmıyorlardı. Ayı götürdüğüne dair hiçbir iz yok. Normalde çocuğu kaybolan anne baba çırpınır, ağlar ama onlarda böyle bir şey yoktu. Biz başından beri aileden şüpheleniyorduk" diyerek, kayıp kurgusunun altındaki o soğukkanlı ve şüpheli tavrı gözler önüne serdi.
Sivas'ta kayıp Büşra bebeğin satıldığı iddiasında 6 gözaltı! | Video
BEYAZ ARAÇ DETAYI ÇÖZDÜ: ANNE ELİF BALIKÇI'DAN 'SATILDI' İTİRAFI!
Köylülerin "çok rahatlardı" şeklindeki şüphelerini haklı çıkaran o korkunç gerçek, anne Elif Balıkçı'nın (27) jandarmadaki ikinci sorgusunda gün yüzüne çıktı. Büşra bebeğin kaybolduğu iddiasının tamamen bir kurgudan ibaret olduğunu itiraf eden anne, 10 Eylül akşamı bölgeye gelen beyaz renkli bir araçtan inen iki kişinin çocuğu alıp gittiğini söyledi.
Elif Balıkçı ifadesinde, kızının eşi Yusuf Balıkçı tarafından bu kişilere para karşılığında satıldığını ve çadırlar bölgesindeki dört kişinin de bu kan donduran alışverişe şahit olduğunu itiraf etti.
VAHŞİ HAYVAN KURGUSU ÇÖKTÜ: ARAZİDE BULUNAN KIYAFETLERDEKİ O DETAY OYUNU BOZDU!
Arama kurtarma çalışmaları sırasında jandarmanın dikkatini çeken bir diğer hayati detay ise Büşra bebeğin kıyafetleri oldu. Olayın başlarında "çocuğu yabani bir hayvan kaçırmış olabilir" ihtimali üzerinde durulurken, çadırdan yaklaşık 2 kilometre uzaklıkta bebeğe ait bazı elbiseler bulundu.
Ancak kıyafetlerde hiçbir yırtık, hasar veya kan izi olmaması, vahşi hayvan saldırısı iddialarını tamamen çürüttü. Bu 'kusursuz' kıyafetler, ailenin kayıp süsünü güçlendirmek için kendi elleriyle elbiseleri araziye bıraktığı kurgusunu kesinleştirdi.
BABA SUÇLAMALARI REDDETTİ, YAYLA KAPATILDI: GÖZALTI SAYISI 9'A YÜKSELDİ!
Annenin her şeyi anlatmasına rağmen, gözaltına alınan baba Yusuf Balıkçı hakkındaki 'para karşılığı çocuğu sattı' suçlamalarını reddederek ilk kayıp hikayesinde direnmeye devam ediyor. Olayla ilgili anne, baba, çadır bölgesindeki tanıklar ve olay günü yaylada hayvanlara aşı yapan bir veteriner hekimin de aralarında bulunduğu toplam 6 kişinin sorgusu sürerken bugün de olayla ilgili bilgisi olduğu düşünülen üç kişi daha gözaltına alındı.