Güzellik merkezlerine gidip dudak dolgusu veya kalıcı makyaj yaptıranlar dikkat! "Sadece küçük bir prosedür" denilerek attırılan o imzalar, sahte senetlerle binlerce liralık icra kabusuna dönüştü. İstanbul merkezli 4 ilde düzenlenen dev operasyonla, kadınların kabusu olan dolandırıcılık şebekesi çökertildi.
İstanbul'da güzellik merkezi adı altında hizmet sunma vaadiyle vatandaşları işletmelere davet eden şüphelilerin, burada sahte senet düzenleyerek mağdurlar hakkında icra takibi başlattığı ve bu yöntemle haksız kazanç elde ettiği belirlendi. Başta Kadıköy olmak üzere İstanbul genelindeki olaylarla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 10 şüpheli tespit edildi.
Güzellik merkezi adı altında sahte senet dolandırıcılığı operasyonu: 10 gözaltı | Video
Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin yürüttüğü çalışmalar sonucunda şüphelilerin kimlikleri ve adresleri belirlendi. Ekipler, şüphelilerin yakalanması için harekete geçti.
4 İLDE EŞ ZAMANLI OPERASYON
İstanbul, Konya, Antalya ve Erzurum'da belirlenen 11 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonda hakkında işlem yapılan 10 şüphelinin tamamı yakalanarak gözaltına alındı.