Soruşturma dosyasındaki tespitlere göre, Kaşif Kozinoğlu'nun Silivri Cezaevi'nde hayatını kaybetmesinden iki gün önce, 10 Kasım 2011 tarihinde yayımlanan dizinin 136. bölümünde "Kazım Kaşifoğlu" isimli bir karakter yer aldı.
KAŞİF KOZİNOĞLU'NUN ÖLÜMÜ VE 136. BÖLÜM PARALELLİĞİ
İlgili sahnede bir hücrede tutulan Kazım Kaşifoğlu karakterinin Polat Alemdar tarafından Yaşar Ağa karakterine teslim edildiği, Yaşar Ağa tarafından darp edildiği ve yanındaki adamı İlhan'ın "Kaşifoğlu! Azrailin benim, Kaşifoğlu seni ben öldüreceğim" şeklinde tehditler savurduğu saptandı. Bu bölümün yayımlanmasından yalnızca iki gün sonra Kaşif Kozinoğlu hayatını kaybetti.
ŞIRINGAYLA HAVA ENJEKTE EDİLEREK ÖLÜM SAHNESİ
Soruşturma kapsamında incelenen diğer bir detay ise Kozinoğlu'nun ölümünün ardından 8 Aralık 2011 tarihinde yayımlanan 139. bölüme ait. Bu bölümde Kazım Kaşifoğlu karakterinin spor yaptıktan sonra nabzının yüksek olduğunu belirttiği, duş aldığı ve sonrasında "Kara" karakteri tarafından koluna şırıngayla hava enjekte edilerek öldürüldüğü belirlendi.
DOSYADAKİ DİĞER DİKKAT ÇEKEN SAHNELER VE PLAKA DETAYI
Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma dosyasında, jenerikte senarist olarak Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan'ın isimlerinin bulunduğu diğer bazı bölümlerdeki sahneler de yer aldı: 17 Mayıs 2012 (159. Bölüm): Mezarlık sahnesinde ekranda "ERDOĞAN" yazılı mezar taşının görüntülendiği tespit edildi.
İFADE VERİYORLAR
Soruşturma kapsamında, "Kurtlar Vadisi Pusu" dizisinin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan "bilgi sahibi" sıfatıyla ifadeye çağrıldı. 3 isim Silivri Adliyesine geldi.
NE OLMUŞTU?
Adalet Bakanı Akın Gürlek, NSosyal hesabından, Silivri Cezaevi'nde 2011'de yaşamını yitiren eski MİT görevlisi Kaşif Kozinoğlu'nun ölümüne ilişkin soruşturmaya yönelik açıklama yapmıştı.
Kozinoğlu'nun tutuklu bulunduğu Silivri 1 No'lu L Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumunda 12 Kasım 2011'de rahatsızlanarak Silivri Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini anımsatan Gürlek, "Hastaneye ulaştırıldığında hayatını kaybetmiş olduğu tespit edilmiştir. Olayın ardından yürütülen soruşturmada kamera kayıtları ve tıbbi belgeler incelenmiş, ceza infaz kurumu, jandarma ve sağlık personeli ile koğuş arkadaşları ve müteveffanın eşinin tanık ifadeleri alınmış, 10 Nisan 2012'de kovuşturmaya yer olmadığına dair karar verilmiştir." ifadelerini kullanmıştı.
"SORUŞTURMA YENİDEN BAŞLATILMIŞTIR"
Bakan Gürlek, Faili Meçhul Suçları Araştırma Daire Başkanlığınca dosyanın yeniden incelendiğini belirterek, şunları kaydetmişti:
"Silivri Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından yapılan değerlendirmeler ışığında Silivri Sulh Ceza Hakimliğinin 26 Ağustos 2026 tarihli kararıyla takipsizlik kararı kaldırılmış ve soruşturma yeniden başlatılmıştır. Yeni soruşturma kapsamında gizlilik kararı alınmış, özel bir soruşturma ekibi oluşturularak olayın tüm yönleriyle yeniden aydınlatılmasına yönelik kapsamlı çalışmalar başlatılmıştır. Bugün gelinen aşamada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığımızca olay tarihinde ceza infaz kurumunda görev yapan 11 şüpheli hakkında adli işlem başlatılmış, 10 şüpheli gözaltına alınmış, 1 şüphelinin ise FETÖ firarisi olarak yurt dışında bulunduğu tespit edilmiştir."
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler, adliyeye sevk edilmişti. Savcılıkça ifadeleri alınan, muhabirin de arasında olduğu 3 şüpheli tutuklanmaları, kameramanın da arasında bulunduğu 3 şüpheli "yurt dışına çıkış yasağı" ve "imza atmak", diğer 3 şüpheli ise "yurt dışına çıkış yasağı" şeklinde adli kontrol uygulanması talebiyle hakimliğe sevk edilmişti.
Hakimlik, muhabirin de arasında olduğu 3 şüphelinin tutuklanmasına, kameramanın da arasında bulunduğu 6 şüpheli hakkında ise adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar vermişti. Soruşturma kapsamında tutuklu sayısı 4, hakkında adli kontrol tedbiri uygulanan şüpheli sayısı da 13 olmuştu.
'BİLGİ SAHİBİ' SIFATIYLA İFADE VERMEK ÜZERE ADLİYEYE ÇAĞRILMIŞLARDI
Bu arada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığının talebi üzerine, Kozinoğlu'nun kesin ölüm nedeninin ve ölümünde üçüncü kişilerin müdahalesinin bulunup bulunmadığının belirlenmesi amacıyla alınan karar kapsamında fethi kabir işlemi gerçekleştirilmişti. Soruşturma kapsamında, Kurtlar Vadisi dizisinin senaristleri Raci Şaşmaz, Bahadır Özdener ve Cüneyt Aysan "bilgi sahibi" sıfatıyla ifade vermek üzere çağrılmıştı.