Türkiye'nin en iyi haber sitesi
EMRE AKÖZ

'Kitaba' niçin o adı vermişler?

Gazeteci Ahmet Şık'ın... Odatv'ci Soner Yalçın, gazeteci Nedim Şener ve emniyetçi Sabri Uzun ile birlikte yazdığı kolektif metinde zekice bir strateji var...
Bilindiği gibi Kemalistler, Cemaat karşısında acz içinde... Çünkü Gülenciler şiddetten titizlikle uzak duruyor; ellerine çakı dahi almamanın ötesinde, şiddetin lafını bile etmiyorlar.
Böyle davranmasalar, Kemalistler için Cemaati ezmek kolay olurdu. (Birilerine cevap yetiştireyim derken, "Kanlı mı olacak, kansız mı olacak" deme gafletine düşen Erbakan'a neler neler yapmışlardı.)
Bu yüzden bazı Kemalistler çaresizce hukuk dışına çıkıyor. Hazırladıkları "ıslak imzalı" Eylem Planını herkes gördü işte:
Gülencilerin kaldığı evlere silah ve patlayıcı saklayacak, sonra da polisin bunları bulmasını sağlayacaklardı. Böylece cemaat terör örgütü olacaktı. Başaramadılar.
Gelelim "Kolektifin" hazırlamakta olduğu metne... Kitaba niye "İmamın Ordusu"adını verdiklerini açıkça yazmışlar.
"Dokunan Yanar" başlığıyla internete düşen metnin 36'ncı sayfasında önce şöyle denmiş: "25 yıldan uzun bir zaman önce başlayan çalışma 2000'li yıllarda meyvelerini vermiş ve polis teşkilatı adeta cemaatin silahlı birimi haline getirilmişti."
Sonra da parantez içine şu notu düşmüşler: "Bu ifade hukuki sorun yaratır mı?"
Metin aynen şöyle devam ediyor: "Emniyet içinde örgütlenmenin en önemli amaçlarından birisinin, dini akımlardan hazzetmeyen TSK'nin karşısında durabilecek silahlı bir gücün olması ve aynı zamanda bir emir komuta hiyerarşisinin bulunması olduğuna yönelik bu tezimiz, aynı zamanda kitaba 'İmamın Ordusu' adını koymamıza da ilham kaynağı oldu."

***


İşte olay bu! Gayet bilinçli bir kurgu yaptıklarını apaçık bir biçimde söylüyorlar: "Emniyet, Cemaatin silahlı gücü olarak gösterilecek."
Buradaki amaç, "imamın ordusu" diye sunulan Emniyet karşısında, gerçek ordunun, yani TSK'nın sessiz kalmayarak harekete geçmesini sağlamak...
Peki, ele geçirilmiş bu Emniyeti kim temizleyecek? Herhalde Silahlı Kuvvetler'in desteğini arkalarına alacak olan Hanefi Avcı, Sabri Uzun ve arkadaşları...
Valla iyi numara...
Yoldaşlar! Bütün bunların, Odatv'de ele geçirilen ve "kara propaganda yapacağız" diyen Ergenekoncu strateji belgesi 'Ulusal Medya 2010' ile birebir uyumlu olduğu söyleniyor. Ne dersiniz?


YAZARIN BUGÜNKÜ DİĞER YAZILARI
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA