Türkiye'nin en iyi haber sitesi
AHMET ÇAKAR

Johan Elmander

GALATASARAY lig yarışında bu galibiyete çok şey borçlu olabilir. Zira şampiyonlukta hem önemli bir rakibi yendiler hem de çok dramatik bir şekilde kazandılar. İlk yarıya bakıyoruz sezonun en iyi Galatasaray'ı var sahada. Orta sahada basıyor, rakibi çıkartmıyor, fazla pozisyon bulamasa da oyunun mutlak hakimi. İşte bu yarıda Engin adlı çok yetenekli ama çok da arızalı bir çocuk var sahada. Elmander'e öyle bir gol attırdı ki bunu Galatasaray'da yapabilecek fazla adam yok. Önce topu gösterdi, sonra iki kişinin arasından sıyrıldı ve Elmander'e "Al da at" dedi. Dedik ya Galatasaray için Engin, Engin için de Galatasaray büyük kazanç olabilir. Gol sevinçlerine bakıyoruz Engin bir tuhaf. Sevinmek elbette hakkı ama şaşırdı. Bu golden sonra da şaşırdı. Rakip ve hakemle tuhaf kontaklara girdi. İkinci yarıda da sakatlanıp çıktı.
Önce Elmander'den bahsedelim. Müthiş iyi niyetli aynı zamanda da mükemmel bir profesyonel. Türk futbolunda eksik olan pivot santrfor özelliğini de en fazla o üzerinde taşıyor. Kesinlikle çok faydalı bir transfer. Attığı gol ve son dakikada Baros'a yaptığı asist göz kamaştırıcı.

RUHANİ LİDER FELİPE MELO
Galatasaray'ın ikinci büyük kazancı Melo. Takımın adeta ruhani lideri gibi. Hem arkadaşlarını hem de seyircileri sürekli motive ediyor. Yapılan ortada topu kestikten sonra bile gol atmışçasına sevinebiliyor. Bu hareketleri şov olarak da yapmıyor, inanarak yapıyor. İşin güzel tarafı bu.
Ama ikinci yarı roller tamamen değişti. Galatasaray özellikle orta alan oyundan kopunca da bütün yük defansın üzerine bindi ve Bursaspor art arda pozisyonlar bulmaya başladı.
Galatasaray'ın yediği golde kabahat deminden beri çok övdüğümüz Elmander'in. Golü atan rakip takımın stoperi Serdar Aziz. Kornerde onu kontrol etmesi gereken isim Elmander olmalıydı. Ama son dakikada Galatasaray maçı kurtardı. Sercan, Elmander ve Baros yapımı harika bir gol izledik. Mayıs ayında inanıyorum ki Galatasaray bu gole çok dua edecek.
Bu gole dua etmesi gereken biri daha var sahada, o da hakem Hüseyin Göçek. İlk yarıda Stepanov'un Eboue'nin dizine yaptığı hareket net bir penaltı.
Ama dedik ya, son dakika golü hem hakemi hem de Galatasaray'ı kurtardı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
SON DAKİKA